torsdag, juli 12, 2012

Att fira bröllopsdag med chokladkaka och champagneEngelsmannens föräldrar skrattade och sa "romance dies when you have children" när vi berättade att vi firade bröllopsdagen med en halvflaska champagne och chokladkaka. Njae, vi håller väl inte helt med, visst, det blir inga långa restaurangbesök, överraskningsreser till Paris eller andra storslagna gester, romantiken blir bara lite annorlunda när man har en liten knodd! 


Chokladkakan gjorde jag efter mitt standardrecept, men den här gången bara halva receptet och så använde jag den lilla formen från det här setet från IKEA, det blir perfekt när man vill ha en liten kompakt kaka! Och den här chokladkakan blir kakig utanpå, och så mjukt rinnande kladdig i mitten. Nam nam.


Kan tänkas att Engelsmannen kanske valde champagne efter namnet? Alfred Gratien var i alla fall en ny bekantskap och riktigt god!


Inte är väl romantiken död när man sitter med sina mesta favoritpersoner i världen och äter chokladkaka och dricker champagne i solen? Det tycker inte jag!

12 kommentarer:

storasyster sa...

romantiskt

Millan sa...

Skickar ett forsenat grattis pa brollopsdagen :-). Tycker du har helt ratt i att det inte finns mycket som ar MER romantiskt an att vara med sina favoritpersoner och ata kaka och dricka skumpa. Gott! Och mysigt!

Maste helt klart kolla upp de dar formarna du kopt pa ikea for jag har ingen bra mindre form alls.

Det dar med lavendelkakor ar jag nyfiken pa. For mig kanns det helt fel att ata blommor .. Men, for nagra ar sedan larde jag mig att gora lavendel-creme brulee och insag att det smakar underbart. Sa kanske ska jag prova mig pa att gora lavendelkakor trots allt for jag har en stor burk med torkad lavendel till matlagning hemma.

Kram!

Sofia sa...

Det där såg ju riktigt gott ut. Romantiken kanske förändras när man får barn men inte behöver den försvinna helt? Speciellt inte när det finns champagne och sådana dära godsaker som du fixar!

Miss Marie sa...

Storasyster - typ! ;)

Millan - eller hur! Romantiken kanske ser lite annorlunda ut när man har barn, men visst finns den kvar! :) Formarna från IKEA är hur bra som helst, man kan göra våningstårta om man vill ha mkt tårta eller bara använda den lilla om man vill ha lite tårta, brukar funka att bara halvera receptet. Lavendelkakor är gott, prova så får du se! Du kan ju halvera receptet så kan du göra mer sen... ;)

Sofia - visst är det så, ALLT förändras när man får barn, så även romantiken, men det gäller ju bara att göra det bästa av situationen! :)

Channal sa...

Länge leve kärleken och var rädd om varandra!!

KRAMAR!! Anna

Miss Marie sa...

Anna - tack! :)

Saltistjejen sa...

Jag håller med dig Marie! Romantiken dör inte. Kärleken djupnar och romantiken ändrar form bara. Men dör, näe. Det tycker jag inte.
Din kaka såg förresten otroligt romantisk ut och verkar vara supergod!! Champagne och sådan kaka i solen med de man älskar mest i hela världen är väl det bästa sättet att fira sin kärlek på!!! :)
Kram!

Miss Marie sa...

Saltis - visst är det så! Kakan blev alldeles perfekt! :)

Anna, Fair and True sa...

Vilken fin och god! Ja, ser ut så i alla fall :)

Miss Marie sa...

Anna - den var riktigt god! :)

Anna sa...

Men GAH! Jag blir galen på bittra mänskor som för över sina egna misslyckanden på kära människor! Har redan hört liknande saker tusentals gånger känns det som. Jag är än mer kär i min man sedan barnen föddes och den där överraskningsresan till Paris fick han för en månad sedan.
Bra firat tycker jag och SKÅL för fler lyckliga romantiska dejter framöver. Kram!

Västmanländskan sa...

Grattis i efterskott! Det är väl romantiskt att ta sig en liten stund att fira. Det är ju inte alltid de stora gesterna som är de allra mest romantiska.