onsdag, juli 11, 2012

Lavendelkakor



 Lotta skrev om sitt besök hos en lavendelgård, och hur de smaskade lavendelkakor. Hur bra låter inte det? Jag kan inte åka till en lavendelgård, men däremot kan jag baka lavendelkakor! Ljuvliga småkakor med en hint av lavendel, som om sommaren vore förpackad i en liten kaka.


2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl lavendelsocker (eller 1/2 dl socker och 1 tsk torkad lavendel)
1 msk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
120 g smör


Blanda alla ingredienserna i en skål. Är degen för torr, tillsätt lite mer smör, är degen för blöt, tillsätt lite mer mjöl. Låt vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i två rullar, rulla dessa i lite lavendelsocker och skär varje rulle i cirka 15 bitar. Lägg kakorna på en bakplåtsklädd ugn och grädda i 10-12 minuter.


5 kommentarer:

Channal sa...

GRATTIS❤Much love!

Lavendelsocker köpte jag på Österlen! Gjorde en Pavlova ( marängen m lavendel) så gott med grädde, lime o jordgubbar!

KRAM Anna

Charlie sa ... sa...

Vad söt du är!


Vad fina kakorna ser ut...nu får jag baka då mina är snart slut ;)

Miss Marie sa...

Anna - mmm, pavlova med lavendelsocker låter gott! Jag köpte mitt i England! :)

Lotta - de blev faktiskt riktigt bra! Ännu bättre om man låter dom vara några dagar... :)

Anna, Fair and True sa...

Vet du var man kan köpa lavendelsocker om man inte orkar göra eget?

Miss Marie sa...

http://www.osterlenkryddor.se/index.php?sida=25 här kan du köpa, men borde finnas i specialistaffär i Stockholm också, typ Rosendahls trädgård eller liknande!