tisdag, juli 24, 2012

Fixa fina frisyrer


Desiree undrade om jag kunde tipsa om några fina frisyrer att ha på bröllop och finare fester, och det är klart jag kan! Det finns ju hur mycket inspiration som helst på nätet. Pinterest har en hel massa inspiration, där kan man söka på "updo", "hair up", "wedding hair" och så vidare. Mycket fint där.


The Beauty Department har en massa bra tips, både på håruppsättningar men också på smink. Här, här och här finns också fina uppsättningar, och även hos Martha Stewart kan man få tips. Vill man vara riktigt spektakulär skulle jag köra på den här 20-talsuppsättningen, va-va-voom!


Saker man ska tänka på är att det tar tid att få till en bra uppsättning. Stressar man blir det aldrig bra. Bra grundarbete gör att frisyren håller, så man måste få till en bra bas innan håret sätts upp. De flesta hår kräver någon sorts produkt i sig för att man ska kunna forma det; en bra mousse, vax, saltvattenspray eller mattpulver är en bra investering. Saltvattenspray och mattpulver ger en mer rufsig bas, vilket är bra om man inte vill ha en alltför proper eller stel frisyr, utan en mer busig uppsättning. Mousse eller vax gör håret slätare och oftast glansigare. Många bra hårnålar och ett bra spray är också måste, och en pinnkam är väldigt bra att ha för att dela upp håret i sektioner eller för lite tupering. Var inte rädd för att tupera håret, det är lätt att släta till och mjuka upp så att det inte blir rufsigt, och tupering är ett bra sätt att få volym i håret. Här finns en video som enkelt visar hur man tuperar på bästa sätt. För det lilla extra kan en glansspray vara en bra idé, då det ger fin glans och lyster till håret. Det kan också vara fint att smycka håret lite extra när det är uppsatt; blommor, hårspännen, brosch, band, ja, det finns en massa fint man kan sätta i håret. Sista tipset är att prova att sätta upp håret i den önskade uppsättningen någon eller några gånger innan, då lär man sig exakt hur man ska göra för att få till uppsättningen som man vill ha den när det är dags!

6 kommentarer:

Desiree sa...

Åh tack så mycket Marie. Vad du är gullig som kommer med så många bra tips på sidor och inspiration.Perfekt :-)
Nu ska jag kolla in och suga åt mig tips och inspiration. Tack.
Kram!

storasyster sa...

Ja det är ju BARA...

Nu vill jag gå på fest o göra mig riktigt fin i håret. Kan du hjälpa mig, min privata frisörska.

emma sofie sa...

Gud så fina frisyrer!

Miss Marie sa...

Desiree - varsågod! Hoppas du hittar nån bra inspiration! :)

Storasyster - absolut! Du måste ju åtminstone vara fin när du ska föda barn! :)

Emma Sofie - ja, det finns mycket fint! :)

Lotta sa...

Ja, gud vilka fina. Jag vill fixa till mig NU ;)

Miss Marie sa...

Lotta - eller hur! Let's do it! :)