onsdag, augusti 29, 2012

En riktig smäll!


Det small till riktigt ordentligt när de smällde av bomben igår! I vanliga fall kan de bara forsla bort bomber från andra världskriget ganska enkelt, men det här var en amerikansk bomb som skulle antändas med en kemisk reaktion, så de var tvungna att spränga den. Den sprängdes strax innan tio igår kväll. Folk evakuerades från sina hus som var inom 600 meter från bomben. Vår lägenhet ligger 620 meter därifrån, så Engelsmannen kunde vara inne i lägenheten. Dock fick ingen vara utomhus eller ha öppna fönster och dörrar inom 1000 meter från bomben. Det blev en riktig smäll, hela huset skakade och fönstren skallrade i vår lägenhet, men det var aldrig någon fara för Engelsmannen. Efter smällen så rök det en hel del och några byggnader precis bredvid började brinna. Brandkår och polis var ju också 1000 meter från platsen, så det tog ett tag innan de kom till platsen, men cirka 40 minuter senare så åkte det runt en bil där de ropade ut att faran var över. Idag hittade de bitar av bomben 300 meter från platsen, så det var nog bra att evakuera så många som de gjorde! Det är fortfarande många människor som inte får gå in i sina hus ännu, de vet inte säkert hur explosionen har påverkat byggnader i närheten, men några kompisar som bor 300 meter därifrån, fick gå in i sin lägenhet idag och de hade som tur var inga skador på sin lägenhet.

Vill ni läsa mer kan ni kolla in:

BBC News
Aftonbladet
Toronto Sun

Det är väldigt skönt att Alfred och jag inte var hemma och det känns nästan overkligt att något sånt här kan hända på en gata som jag går på nästan varje dag när jag är hemma!

11 kommentarer:

Sofia sa...

Oj gud jag såg BBC-klippet det där såg ju riktigt läskigt ut! Skönt att ni slapp vara där.

Lotta sa...

Gud så obehagligt, även om det är en "kontrollerad explosion". Ingen liten smäll och det tycks som det blev en hel del skadegörelse och biverkningar.

Verkligen tur att ni inte var där!

Linnéa i Colorado sa...

Men usch vad läskigt!

Desiree sa...

Usch så himla läskigt med den där bomben. Vilken tur att ni inte var hemma! Tur och väldigt skönt att allt är bra med Engelskmannen också. Stackare som blivit av med sina hem ett tag men samtidigt är de nog tacksamma över att man såg till att evakuera ett så pass stort område.
Kram!

Jenny sa...

Men jösses! Tänk, vad de vapen som nu lämnas på olika platser i världen kommer att påverka människor i framtiden. Det är så läskigt och man borde tänka mer framåt än vad man gör... Tur att Engelsmannen är ok och att ni är trygga hemma i Sverige. Skulle varit läskigt för Alfred att uppleva det där... Kram!

Miss Marie sa...

Sofia - ja, det var skönt att slippa!

Lotta - ja, den var ju kontrollerad, men hur mycket kan man egentligen kontrollera en 70 år gammal bomb?! Tur att det gick så pass bra som det gjorde!

Linnéa - verkligen!

Desiree - ja, det var ett smart drag att evakuera så mkt som de gjorde.

Jenny - vapnena som används nu är ju lite mer intelligenta, men därmed inte sagt att de inte kommer göra skada i framtiden!

Annika sa...

UJ UJ vilket drama det blev...
Ja, skönt att ni inte var där.

Miss Marie sa...

Annika - ja, riktigt dramatiskt!

Anna, Fair and True sa...

Läste om det i tidningen, det blev ju en mycket större smäll än de trodde!

Västmanländskan sa...

Usch, så otäckt!

Anna sa...

herregud!