torsdag, augusti 02, 2012

Enkel björnbärssyltAtt mosa björnbär kan ju vara något av det bästa livet har att erbjuda. Det där mörka som blir lila som blir riktigt kladdigt. Lovely. När man har mosat bären kan man antingen äta dom som de är, eller göra en snabb sylt!


Enkel björnbärssylt

250 g björnbär
2-4 msk lönnsirap eller socker
1 msk  potatismjöl, maizena eller arrowroot
2 msk vatten

Låt bären koka upp tillsammans med lönnsirapen eller socker. Koka på låg värme i cirka 5 minuter. Smaka av och tillsätt mer lönnsirap eller socker för sötare sylt. Blanda potatismjöl, maizena eller arrowroot (som ger glansigare redning) i vatten och rör i bären. Sylten ska inte koka, men fortsätt röra under värme tills dess att sylten har tjocknat. Håller i cirka 2 veckor i lufttät burk i kylskåpet.

6 kommentarer:

H`s enkla vardag sa...

Älskar verkligen björnbär och har en buske själv, men tyvärr har jag inte haft björnbär på flera år, tyvärr! Nu blev jag riktigt sugen!
Såg riktigt gott ut!
Kram Helena

Lotta sa...

Ska tipsa mina föräldrar som har hela tomten full med björnbär!!!

storasyster sa...

Mums. en björnbärsbuske kanske man skulle skaffa sif.

Ullis sa...

Storasyster, det tycker jag. De är lättskötta.

Jenny sa...

Det här är nåot för mig som är uppväxt på Björnbärsvägen! :)

Desiree sa...

Ser vädligt smaskigt ut med björnbär. Jag tycker de är väldigt goda. Egen sylt blir så otroligt mycket godare än vilken köpe sylt som helst. Kul att få se dina bilder från Liverpool. Håller helt med dig om att vissa delar ser väldigt fina och mysiga ut medans andra delar av stan påminner mest om en stor industristad. Kryddor är något som är riktigt kul att köpa på sig då man är utomlands. Det gör jag också mer än gärna.
Kram!