torsdag, augusti 02, 2012

MatshoppingJag älskar mataffärerna i England, jag kan gå runt i dom hur länge som helst, de har så många varor som vi inte kan få tag på i Tyskland. 100% kakaobönor till exempel, hur mumsigt låter inte det? Fleur de Sel har jag velat prova ett tag, detta salt som ska vara det finaste som finns. Återstår att se om vi känner någon skillnad! Salted Caramel Sauce, förresten, nån som vill smaka det på glass? Kryddor är också något jag gärna köper i England, Cajun - och Jerk-blandingarna tycker jag låter riktigt smarriga!

Nån matvara ni köper när ni åker till något särskilt land?5 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Mmm!! Vad roligt med sådana godsaker i affärerna!

Miss Marie sa...

Saltis - mmm, mycket gott! :)

petchie sa...

Min mor gör eget lavendelsocker, man bara lägger lite lavendel i socker och låter det dra några dagar. Sedan gör hon jättegoda lavendelskorpor!! (det gäller ju att man har lavendel hemma)
Sådant salt har vi haft hemma hos mina föräldrar, kommer inte ihåg om det var jag som köpte det? Salt kolasås låter jättegott!
Jag köpte Garam Masala-kryddblandning på Tescos när jag var i England och "dagshoppade" i juni, O gör jättegod tikka masala (enligt Jamie Olivers recept).
Vi har alltid med oss dunkar med olivolja när vi kör till / från Spanien, jamón och chorizo så klart. Från Sverige har vi med oss Kalles kaviar och tubost till O (!) och nuförtiden babygröt till V.
FRÅN Belgien till Sverige har vi med oss våfflor, choklad, öl och vin, och ost ;-)
http://petchie.wordpress.com/2011/01/13/what-a-swede-a-spaniard-bring-from-sweden-to-brussels/
Kram

storasyster sa...

ÅH jag vill åka utomlands. Buhuhu....

Anna, Fair and True sa...

Å vad massa gott!