onsdag, augusti 01, 2012

I Liverpool



Liverpool, Liverpool. Jag har lite blandade känslor inför Engelsmannens hemstad. På sina ställen är den riktigt fint, men sen på andra ställen är det bara fult, fult, fult. 


Från luften ser Liverpool lite finare ut. Vi åkte hiss och klättrade uppför tornet på Liverpool Cathedral och fick oss en fantastisk fin utsikt. Och jag blev bara lite panikslagen.


Här kan ni se fler bilder från mina besök i Liverpool

9 kommentarer:

Charlie sa ... sa...

"Liverpool is, after all, the birthplace of the Beatles and the city that shaped their early music and lives"

Liverpool känns spännande, med många olika sidor! Läckert att ni har så många olika platser i ert liv som ni får ha en nära relation till.

Sofia sa...

Jag har ju inte ens varit i norra England, eller jo, jag har varit i The Lake District men inte i någon större stad. Reuben var i Blackpool förra året och sa att det var riktigt deppigt. Kan tänka mig att Liverpool är som många engelska städer - både fint och fult. Så är det lite i London också, det skiljer sig otroligt mycket mellan olika stadsdelar.

Miss Marie sa...

Lotta - helt rätt! Beatles genomsyrar hela staden. Vi är lyckligt lottade! :)

Sofia - haha, ja, Blackpool är lite speciellt! Jag gillar det, just för att det är lite snett o vint, pråligt o skitigt! :)

Sofia sa...

Hade det inte varit för den typiskt engelska byggstilen så påminner det faktiskt om Berlin =)

jenny sa...

Åhhh, haha. Sjukt att jag känner igen mig på bilderna! Stilen på liverpool borna är ju lite speciell också, men de är ju så TREVLIGA! Jag älskar folk from up north!

Sofia sa...

Jag håller med Jenny, älskar 'northerners' om man får generalisera lite. Ofta mycket avslappnade och prestigelösa. England är lite slitet på många ställen men det är ofta där charmen ligger, jag trivs bäst i de mindre 'posha' områdena i London - tycker t.ex Chelsea är så tråkigt och det beror mycket på människorna.
Och angående Liverpool, älskar dialekten!

Anna sa...

jag älskar dina bilder! de får mig att vilja besöka Liverpool! du är en väldigt duktig fotograf!

Miss Marie sa...

Sofia - ja, så upplevde jag Berlin också när jag var där för tio år sedan, några väldigt slitna delar och sen några superfräscha. Här i München är faktiskt det mest mer eller mindre fräscht, eller om man nu kan kalla den tyska byggstilen för fräsch! ;)


Jenny - stilen på the liverpudlians är vääääldiggt speciell! ;)

Sofia - Liverpool-dialekten klarar jag oftast av, men när jag kommer till Blackpool och mer åt det hållet kan jag ha mycket svårt att förstå vad de säger!

Anna - du får ta en tur dit! Inte samma standard som Paris, men väldigt bra shopping! :)

Anna, Fair and True sa...

Det är ju så i Storbritannien (liksom i USA) medan i Sverige så är ju den generella standarden högre och det blir inte de där dramatiska skillnaderna.