måndag, augusti 13, 2012

SommartidVad jag gillar Sverige i augusti. Vi går på marknader, beundrar böljande sädesfält som är redo för skörd, tar dopp i sommarkalla sjöar, åker båt när det är mulet, går till bonden och köper ägg, plockar smultron, hallon, tomater, sallad, gröna bönor, äpplen och annat som är gott, cyklar, matar änder, gungar, går och hämtar tidningen när gräset fortfarande är vått efter natten, plaskar i regnpölar, klättrar, grillar korv och ja, jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Nu har Alfred och jag precis varit nere och kollat när Engelsmannen badade. Det är ju något särskilt med dopp i sensommarsolen, eller hur? Alfred plaskade med fötter och händer men avstod från ett riktigt dopp, klokt nog. 

Vi gillar svensk sommar. Helt klart.

14 kommentarer:

brysselkakan sa...

Låter härligt! Här är bara varmt men kvällarna är underbara, sitta ute vid 23 och det är +27 ute! Fast sova är svårare i värmen.

Saltistjejen sa...

Mmmmm låter underbart!!

Ninnie sa...

Men å, vilken underbar bild!! Och så skönt det låter, riktig svensk sommar...Många har klagat på vädret den här sommaren, men är det inte såhär svensk sommar är? Varma soliga dagar ibland, molnigt ibland, ösregn eller duggregn ibland, varma dagar blandat med kyligare dagar...Vi har inte varit iväg utomlands i år för vi ville passa på att umgås med vårt lilla barnbarn som är alldeles ny i världen-(ja, Danmark då-men de har ju samma sommartyp som här), och jag tycker trots allt att vi haft en bra sommar. Med växlande väder-precis som det ska va i Sverige. Har både klafsat runt i vattenpölar och solat på en varm strand vid havet!

Miss Marie sa...

Brysselkakan - jag föredrar den svenska värmen då, de där heta dagarna o kvällarna i München är inte min kopp te!

Saltis - det är det! :)

Ninnie - vad härligt med en alldeles ny liten bebis, vad gosigt för er! :) Ja, jag kan inte klaga på den svenska sommaren. Vi har varit här i juni o augusti, så vi har lyckats pricka in alldeles rätt verkar det som! :)

Anonym sa...

Gillar allt du räknar upp med den svenska sommaren! Jag tänker ha sommar ett tag till (fast jobb börjar imorgon...)så det så! ;)Njut medans ni är här!
Susanne

Miss Marie sa...

Susanne - det är ju också det som är härligt, att sommaren är kvar även när man börjar jobba eller går till skolan! :)

Lotta sa...

Svensk sommar är underbar! Augusti är extra härligt...solen, ljuset, blommorna, grönsakerna.

Vad härligt ni har det!!!

xx

Desiree sa...

Låter underbart. Ja augusti är en fin månad. Fortfarande en skön sommarmånad. Håller inte alls med andra om att det är en höstmånad bara för att andras semester är slut.
Fortsätt njuta av allt underbart.
Kram!

Kakaobönan sa...

Svensk sommar är oslagbar!

Hoppas ni njuter riktigt ordentligt nu när ni är här!

/Pia

Miss Marie sa...

Lotta - ja, de flesta sommarmånader är ju härliga! :)

Desiree - ånej, sugusti är sommar, helt klart! :)

Pia - det gör vi, hela tiden! :)

Sandra sa...

Det är något visst med augusti, så är det. Mindre hysteriskt och så vansinnigt vackert. Det är lugnt och ljummet och man andas friskt. Så härligt ni verkar ha det. Njut på ! Kram

Sofia sa...

Jag håller med, augusti är en fantastisk månad att tillbringa i Sverige!

Miss Marie sa...

Sandra - vi njuter ör fullt! :)

Sofia - verklign fin!

Anonym sa...

[p]The [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]cheap ralph lauren polo shirts
[/url] first thing to check is the collar label . [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]polo ralph lauren uk[/url] com/story . These particular retailers generally put up for [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]cheap ralph lauren polo[/url] sale overstock objects and also issues that currently have trivial damages . There are exclusive brand shops online, as effectively as outfits outlets which supply a huge range of distinct [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]polo ralph lauren outlet online
[/url] branded clothing . As always, your favorite brands have built in convenience in terms of easy [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]discount ralph lauren polo shirts[/url] maintenance . All that a person has to do is to punch away at the keys [url=http://www.ppoloralphlauren.co.uk]ralph lauren polo shirts[/url] and the relevant information will show upon the screen . [url=http://www.ralphlaurenoutletonlinee.co.uk]ralph lauren outlet[/url] com.[/p]