torsdag, oktober 04, 2012

Salami med fikon, grantäpple och getost



Mmm, det är högsäsong för fikon nu och de är ju så goda, så den här förrätten passar perfekt. Jag räknar ett halvt fikon och två skivor parmaskinka eller salami per person, det brukar räcka. Har man några glupska människor är det bara att lägga till lite mer.

Fikon
Parmaskinka eller salami
Granatäpple
Chèvre
Balsamvinäger

Lägg upp parmaskinka eller salami på ett fat. Skär fikonen i klyfter och lägg ovanpå salamin. Smula lite getost, pressa ett granatäpple över och droppa på lite balsamvinäger. Klart! Om man sköljer fikonen ordentligt kan man äta även skalet, men jag tycker oftast det är för hårt så jag brukar inte göra det.


7 kommentarer:

Ullis sa...

Mmm vad gott. Hoppas jag får smaka det när vi ses:)

Anna sa...

gah!
ser galet gott ut! *pinnar*

Miss Marie sa...

Ullis - det kan vi kanske ordna! ;)

Anna - det är det! :)

Martina sa...

Vackert! Och säkert jättegott.
Kram

Miss Marie sa...

Martina - ja, det är fint för både öga och mun! :)

Saltistjejen sa...

Ser helt fantastiskt ut! Både vad gäller skönhet och för smaklökarna! :-)

Miss Marie sa...

Saltis - prova! :)