onsdag, oktober 03, 2012

Sommarsammanfattning 2012


Det känns som om den här sommaren har varit längre än vanligt! Nu, när det är oktober, kan jag bestämt säga att sommaren är slut för det här året. Sommaren började redan i maj för oss, häng med i min sommarsammanfattning!


Maj.

Vi drack aperol spritzer på uteserveringar, vi fick se våren komma i både England och Sverige och i München var det nästintill sommar ibland. Vi firade Engelsmannens och min födelsedag med Eton Mess på balkongen och i Sverige fick vi den stora äran att vara fotografer på ett bröllop. Wow!


Juni.

Vi blev förälskade i Gotland  när vi åkte dit med hela min familj och firade mammas 60-årsdag. Folk klagade på det dåliga sommarvädret men vi njöt av varma, soliga dagar och middagar utomhus. Engelsmannen och jag åkte iväg på minisemester i Trosa och så firade vi midsommar och fick återigen den stora äran att fotografera ett bröllop!Juli.

Den här månaden var vi mest i München, förutom ett litet stopp i England. Alfred svalkade sig i Irländska sjön vid Liverpool, i floden Isar här i München och i poolen på balkongen. Vi plockade blommor och så cyklade vi en hel massa, Alfred älskade nya cykelsadeln där han kunde sitta framtill!


 Augusti.

Alfred och jag var i Sverige och Engelsmannen hängde på i nån vecka. Vi träffade Pettson och Findus i Julita och så var det kusinmys mest hela tiden. Alfred fick åka båt, hälsa på kycklingar och så plockade vi frukt och grönt från trädgårdslandet. En underbart skön slapparmånad!


September.

Vi var i Italien med Granny och Grandpa och svettades i Verona. Phew, varmast i sommar! Alfred gillade att plaska i poolen. Sen åkte vi till Sverige igen för vi var ju tvungna att träffa senaste tillskottet i kusinskaran! Alfred var inte så imponerad, men jag gosade så mycket jag kunde. När vi kom tillbaka till München var det dags för Oktoberfest och Alfred gillade det! Sommaren slutade med regn, då vi var på öppet hus på Engelsmannens jobb.

Vi har hunnit med mycket den här sommaren! Det har varit många resor och vi har fått uppleva en massa roliga saker. När man bor i ett land och ens familj i ett annat och makens familj i ett tredje, ja, då blir det mycket resande, men jag tycker vi har utnyttjat sommaren till max och hunnit med allt som vi velat göra. Härliga sommar, vi ses nästa år igen!

12 kommentarer:

Sofia sa...

Vad roligt med ett sammanfattande sommar-inlägg. Ni har verkligen hunnit med mycket! Tänk vad mycket Alfred har fått uppleva, och ni med såklart. Det är något som är det absolut positivaste med att vara gift med någon från ett annat land, eller bo utomlands, att man får kontraster - tycker jag i alla fall!

Miss Marie sa...

Sofia - helt klart, Sofia! Man ser verkligen världen från ett annat perspektiv när man upplever en annan kultur genom att bo eller vara tillsammans med någon från ett annat land. Hoppas Alfred kan få det bästa av båda! :)

Ullis sa...

Visst har sommaren varit härlig och lång, men välkommen snart igen. Vi fick ju vara med om en massa mys med er i sommar. Härligt.

Desiree sa...

Vilka fina och otroligt härliga sommar collage Marie. Ja nog kan man säga att ni har fått ut max av sommaren och hunnit med massor. Jag tycker att sommaren har känts alldeles för kort kanske också för att man inte var så mycket ledig utan bara dessa två veckor i september då vi åkte till Alabama. Du och Alfred är så fina i era cykelhjälmar.
Kram!

Annika sa...

Vilken härlig sommarsammanfattning. Gillar den verkligen.
FINA bilder.
Precis som du tycker jag att vädret hemma var helt OK.
Faktiskt.
Nu är jag redo för hösten.
NI har verkligen hunnit med massor, och rest mkt.
Härligt!!

Miss Marie sa...

Ullis - ja, sommaren får inte vänta för länge nästa år! :)

Desiree - nej, när man jobbar kan man ju utnyttja de fina dagarna på samma sätt, så är det ju!

Annika - ja, det brukar ju inte vara medelhavsvärme hemma i Sverige så ofta, så jag tycker det var helt ok väder ändå! :)

storasyster sa...

underbara sommar. visst kan vi ha höst en kort stund, sen vill jag ha VINTER, riktig vinter.

Gotland är ju underbart o vi har njutit av er närvaro i sommar. Nu saknar vi er massor.

Miss Marie sa...

Storasyster - neeej, inte vinter än, först ska vi ha härlig höst! :)

Anna, Fair and True sa...

Jättehärlig sommar verkligen! Jag har också ett sommarinlägg på gång men så har en massa annat kommit emellan :)

Miss Marie sa...

Anna - då får vi vänta på det ett tag! :)

Anna sa...

ljuvligt!

Miss Marie sa...

Anna - :)