onsdag, november 21, 2012

Önskelista 3



Ingen jul utan böcker, eller hur?

Pettson och katten Findus är så mysiga, kolla in både Pettson får julbesök och Tomtemaskinen. En ny bok av Astrid Lindgren kanske låter konstigt, men Tomten är vaken har inte getts ut i Sverige förut! En blivande julklassiker. Belle & Boo and the Birthday Surprise har en massa härliga bilder och i Oh, the Places You'll Go får man hänga med på mycket! Miroslav Saseks This is...-böcker är så fina. Egentligen tänkta som reseguider till barn, men de funkar minst lika bra till vuxna. Vi har This is Munich men skulle gärna vilja ha alla de andra böckerna också! Jesus sista ord på korset var INTE: "Härifrån ser man hela Mariannelund!", Jonas Gardell i högform. The Sprouted Kitchen: A Tastier Take on Whole Foods är jag väldigt nyfiken på och sen har jag hört så mycket om John Greens böcker att  Looking for Alaska och The Fault in our Stars får bli min julklapp till mig själv! Härligt att ha några böcker att läsa vid jul. Angry Little Girls hörde jag talas om inne hos Mrs Pantson så den är jag väldigt nyfiken på. Och så tycker jag att Råsmart Familj är en riktigt bra bok till alla småbarnsföräldrar, man lär sig en hel del och så finns det goda recept också!

Har ni några bra böcker att rekommendera?

16 kommentarer:

Anna sa...

Looking for Alaska har jag på min önskelista hos Adlibris, du får berätta vad du tycker om den sedan då!

Miss Marie sa...

Anna - det blir inte förrän vid jul jag har läst den, men då ska jag berätta vad jag tycker! :)

Channal sa...

Barnböcker är en skatt! Finns så många bra! Minns Gubben Pettson o katten Findus! Bilderna talade för sig själv. Elsa Beskows böcker likaså.. Böcker som mina döttrar älskade var även Mulle Meck! Lovar, Alfred kommer att älska dem!

Dags att göra en önskelista även här tror jag :-)
KRAM Anna

Sandra sa...

Älskar böcker och hoppas kunna förmedla detta till Elsa. Hon har börjat gilla sitta och lyssna mer och mer (på riktigt, utan att äta eller riva sönder i parti och minut). Det är så mysigt. Mamman jublar ;) Pettson och Findus favorit och Mumin.

Kram

Miss Marie sa...

Anna - finns ju en hel massa fina barnböcker! Mulle Meck måste jag kolla in! :)

Sandra - samma här! Så mysigt att faktiskt kunna sitta med Alfred och att han lyssnar på vad jag läser! :)

smile sa...

Kråke-böckerna! Min son har älskat dem. Pedagogiska och bra med olika ämnen i varje bok.

Charlie sa ... sa...

Härliga böcker! Jag är glad att jag har kvar mina barnböcker.

xx

Miss Marie sa...

Smile - tack för tipset! :)

Lotta - jag också! :)

Anonym sa...

Saseks böcker är så fina! Jag köpte This is Venice till mig själv och mina fyra tjejkompisar som jag pluggade med i just Venedig! This is England har en liten indisk-engelsk flicka fått och V har fått This is London. Underbara! Astird Lindgren-boken ska jag kolla efter när vi är hemma över jul. Pettson och Findus har jag aldrig riktigt förstått charmen med, när jag jobbade som vikarie på förskolor verkade de aldrig riktigt vara poppis bland barnen - för mycket text för att de skulle koncentrera sig (kanske de var för små eller för många samtidigt men andra böcker var mycket mer populära att läsa för dem under sagostunden). Önskat mig Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell i julklapp, han är en av mina stora favoriter!
Du har rätt, ingen jul utan böcker!!!

storasyster sa...

Tomtemaskinen har vi precis fått hem så den kan du få läsa i jul. Ganska mkt text i den. En bok finns bland födelsedagspresenterna härhemma. En av Halvanböckerna.

Miss Marie sa...

Petchie - ja, visst är Saseks böcker underbara! Så fint ritade o så med bra information också! :) Än så länge är Alfred för liten för all text som är i Petsson-böckerna, men han har en pekbok med Petsson som han gillar. Petsson får julbesök är nog främst jag som vill ha, för den är så mysig! Och så gillar jag verkligen alla detaljer i teckningarna i Petsson-böckerna.

Storasyster - ja, Tomtemaskinen är väl för äldre barn 5 år och uppåt, tror jag, men den är mysig!

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Anonym sa...

Buy your inexpensive wine coming from a warmer environment. Nevertheless there is no-one tip for purchasing wines, in general, all those from warmer environments possess the most flavoring and charm. Consider France, California state and territories around australia when coming up with your variety. This really is a great way to create a quick selection within the grocery store are available property by using a jar that the guests will probably appreciate. [url=http://www.ss12w12ws.info]Microecw2347[/url]