torsdag, november 22, 2012

Stackars sjuklingAlfred står framför mig med kräks på hela tröjan, han säger "näääeeej" och man ser i hans blick att han undrar vad sjutton som har hänt! Det här är inte bra, helt klart! Och man får tänka bort att man tycker kräks är bland det absolut värsta som finns, ta av honom kläderna, duscha av honom och så hålla hans händer när han ännu en gång kräks. "Gos", säger Alfred, och så gosar man och mumlar i hans öra att det inte är någon fara, det kommer snart gå över och så får man springa in i badrummet när han börjar kräkas igen och ens hjärta går mitt itu för man skulle så gärna ta hans plats, ta över det sjuka för hans skull, men det finns absolut inget man kan göra. Man kan bara lida med och upprepa att det snart kommer bli bättre, snart, snart.

Och när det väl blir bättre, när den vanliga, glada Alfred är tillbaka och vill gå och sparka i löven, då blir hjärtat helt igen, och man inser att man överlevt ännu en pärs som förälder.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars liten... Tur att han har en så snäll mamma som pysslar om honom.

Channal sa...

Usch det är inte kul när barnen blir sjuka! Skönt att han har blivit bra!
Kram Anna

Sahra sa...

Precis så är det. Som tur är har vi passerat lite av det där ynliga stadiet. Men anfaller kräksjukan oss spelar det ingen roll om man är liten eller stor. Det är lika överjävligt.
Söt är han iallafall och mössan är to die for

Jonna sa...

Stackars, inte alls särskilt trevligt att vara sjukling - men skönt att höra att han mår bättre igen! Håller tummarna för att det fortsätter så :)

meerle sa...

Stackars, stackars Alfred! Tur att han är bättre nu, magsjuka är lika hemskt om man är stor eller liten!

Sofia sa...

Stackars liten! Att vara magsjuk är ju det värsta som finns. Hoppas han mår bättre snart.

Anonym sa...

Stackars Alfred, han och Viggo verkar vara lika sjuka :-( Viggo har öroninflammation, pipig andning, hosta (och japp, han kräks av hosta, gärna PÅ mig) och 40 graders feber. Han har varit så ynklig, stackaren. Idag mår han lite bättre men vägrar fortfarande att äta, vill inte ens ha sin nappflaska. Stackars de sma liven. Krya pa sig Alfred!
Det enda lilla positiva är väl att de har mer tid att gosa än i vanliga fall ;-) även om man så klart föredrar att de är friska!

storasyster sa...

Ja fy så hemskt det är att se sitt barn sjukt. Men vi får tänka att det bara är kräksjuka lr feber. Inget värre som behöver sjukhusvård. För det är bra mkt jobbigare vill jag lova. Skönt att lillkillen är sig själv igen.

Miss Marie sa...

Brysselkakan - japp! ;)

Anna - nej, inte roligt alls, man är så hjälplös!

Sahra - nej, kräksjukan gör alla hjälplösa, men det är ju skönt när de blir lite större o faktiskt inser att de håller på o kräkas, inte som med Alfred som står lika förvånad var gång han kräks..!

Jonna - ja, nu har vi varit sjuka nog för i vinter!

Meerle - visst är det!

Sofia - ja, inte kul alls!

Petchie - nej men usch, det låter inte alls bra! Då är jag glad över att det "bara" var kräksjuka för Alfreds del. krya på dig, Viggo!

Storasyster - jo, visst finns det värre saker!

Desiree sa...

Åh stackars liten. Jag hoppas innerligt att han snart mår bättre. Så jobbigt och hemskt att vara så där sjuk och må riktigt risigt.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, än värre är det när de inte kan förklara hur de mår eller förstå! Jobbigt!

Saltistjejen sa...

Åneeej! Jag vet precis hur det känns. man skulle så gärna kräkas åt dem om man bara kunde!!! Och när de är så små är det svårt att förklara.
Jag minns att Ella var runt 2,5-3 första gången hon förstod detta med att man skulle försöka att kräkas i en hink. Hon var så liten och samtidigt så stor. Ojoj! Vi har även sovit ett par nätter i badkaret bäddat med handdukar och filtar då det varit riktigt mycket kräk och man inte velat att hon skulle kräka ner sängen.
Hoppas att Alfred snart mår bättre!
kramar!

Miss Marie sa...

Saltis - hua, så farligt har det inte varit med Alfred, och nu mår han mycket bättre, tack o lov! :)

Anna, Fair and True sa...

Vi har peppar peppar klarat oss än så länge så Isolde har bara kräkts typ en gång för ett år sedan och så en gång när hon hostade för mycket. Måste vara hjärtskärande. De förstår ju inte varför det händer.

Miss Marie sa...

Anna - andra magsjukan för oss! Ja, riktigt jobbigt är det!

Anna sa...

näe fy! stackars!
småbarnskräks överraskar inte bara föräldrar utan även barnet ifråga, så hemskt med kräk precis ö v e r a l l t !

Anonym sa...

[p]identified by way of [url=http://cheap-mbtshoes.webstarts.com]cheap mbt shoes[/url] fames as well large choice . Always remember to drink a lot of water that will help minimize the stress of running . More abs Bloaters Legumes have a complex structure of starch and protein as a consequence can cause bloating and gas MBT Shoes . All are suitably-Known if you are a real genuinely for the money . The MBT Women Boots Benefits Of Kids Soccer Drills


Some great boys and girls sports soccer drills for kids Basketball soccer pratice tools are major factor in training kid how to have fun playing the game of . The best baby sock dimension is as sizable as runner baby [url=http://mbtshoes-sale.webstarts.com]mbt shoes sale[/url] size . Masai Barefoot Technology [url=http://mbtshoesuksale.webstarts.com]mbt shoes uk sale[/url] footwear can be purchased in fits and styles to suit any occasion . For most of our time on the earth, [url=http://cheapmbtshoesuk.webstarts.com]cheap mbt shoes uk[/url] we ate uncooked foods, foraged for what was local and scavenged everything we could find.[/p]