onsdag, december 19, 2012

Äntligen julstämning i MünchenVi har inte hunnit med så mycket julmarknader i år som vi hade velat! Vi har varit bortresta eller sjuka i stort sett hela december, lite trist det! Men nu när Engelsmannen är ledig innan vi åker hem till Sverige, så passar vi på. Jag älskar minigranarna vid Odeonsplatz. 


I ett skyltfönster hängde de här dockorna. Fina, tycker jag!I ett annat skyltfönster förälskade jag mig i en rosa Lily från Mulberry. Eller varför inte en julgransröd Bayswater?


Fint med alla små julgranar överallt.


Så här skulle jag gärna se ut på julafton! Randig klänning och mysig stickad storkofta.


Engelsmannen har mest saknat glühwein. Igår hann han med tre stycken! Favoriten är fortfarande den på medeltidsmarknaden, den som är extra stark och som de sätter eld på precis innan man dricker den!


Nürnbergkorvar är riktigt goda, kryddiga och små. De serveras i en fralla och så får man ta på ketchup och senap om man vill. Alfred gillar dom också. Det här var alldeles innan han fick syn på ett flygplan i luften, ropade och pekade och lutade sig bakåt så mycket att han tappade balansen och ramlade pladask på rygg! Det såg så kul ut, önskar jag hade det på film!


Alfred tyckte vi skulle ha en bil att hänga i julgranen...

10 kommentarer:

Sahra sa...

Älskar julpimpet. Granar och lampor i ett överflöd, ska det vara.
Kram

Miss Marie sa...

Sahra - visst ska det! :)

storsayster sa...

Mysiga bilder. Jag har oxå missat julen i stan pga sjukdom. Vi får ta en tur i mellandagarna. Plane plane. Söta Alfred. Storkofta vill jag med ha i jul men hittade ingen.

Anonym sa...

Och blev det någon bil då? Kunde ni motstå? Jag tackar också ja till väskorna om någon skulle komma på idén att ge mig en i julklapp ;) Fina minigranar också! /Susanne

Martina sa...

Ah, vad jag vill ha en san där otroligt söt liten minigran! Eller, jag skulle vilja ha flera stycken, en i varje rum typ. Det var det sötaste jag sett pa länge!
Kramar

Miss Marie sa...

Storasyster - ja, vi får ta en sväng i mellandagarna! :)

Susanne - det blev en, men inte till oss! :) Och ja, vem skulle säga nej till de väskorna...! :)

Martina - vi hade en förra året, så söta! :)

Sofia sa...

Den rosa Lily väskan är himla fin =) Nästa år hoppas jag på julgran här hemma. Känns så dumt när vi åker bort hela julen nu.

Miss Marie sa...

Sofia - visst är den fin! Vi skaffade julgran redan i november, just eftersom vi ska bort över jul! :)

Annika sa...

SÅDÄR ska det se ut.
I Tyskland är de väl julproffs om ngra.
UNDERBART!!
OCH så vackra foton!!

Jenny sa...

Vilka underbara julbilder!!! Det är rätt fint här i Öret också. ;) kram!