onsdag, december 05, 2012

Julmarknad i München



I söndags, efter att ha ätit saffransscones, gjorde vi oss klara för att gå på julmarknader. Och på söndagar måste man vara fina!


Vi kollade in alla julgranar som säljs på Odeonsplatz. De små är ju så söta!


Vi åt lunch på Hofbrauhaus. Deras wienerschnitzel är riktigt god!


Vi var inte ensamma om att gå på julmarknaderna. Det är så mycket folk, kan man ska man undvika barnvagn. Men Alfred skulle sova så då behövde vi barnvagnen.


Engelsmannen och Theresa värmde sig med glühwein med extra tchuss. Jag undviker glühwein om jag kan, gillar det icke!


Det finns en massa fint på julmarknaderna! 


Sen fick vi värma oss med varm choklad på Starbucks! Det var inte många minusgrader, men det var isande vindar som gjorde det riktigt kallt! Burr!


23 kommentarer:

Ullis sa...

Vilken härlig helg ni har haft med allt julmys. Älskar de tyska julmarknaderna där man kan dricka en varm gluhwein i kylan. Det är inte lika stämningsfullt att dricka lättglögg på våra julmarknader. Vilken fin bild på familjen. Kram.

Anonym sa...

Längtar tillbaka nu ju!

Miss Marie sa...

Ullis - här kan man dricka mycket glühwein! ;)

Anonym - kom tillbaks! :)

Annika sa...

FIIINT!!!
Mer sånt. Jag vill se ALLT!!
De kan sin jul i Tyskland. Bäst i världen på jul tror jag nog att de är!
Gissa om jag skulle vilja komma över i juletid och gå på marknader och mysa.
Vilka BALLA muggar man driclker gluhwein ur. Köpte ni dem? Eller får man vinet så?
Mkt gluhwein i en sådan mugg.
Jag tycker om gluhwein, lite mindre sött än glögg. Jag har en flarra gluwhein här hemma som jag tror jag ska öppna snart.

Miss Marie sa...

Annika - ja, nog kan tyskarna sina julmarkander! Jag rekommenderar alla som ska till München att åka i december, då är München verkligen mysigt! :) Nej, muggarna köper man inte, MEN man betalar en pant på dom som man får tillbaka när man lämnar tillbaks muggarna, så man kan nästan säga att man köper dom. Panten på just dessa muggar är 10€ så de blir ganska dyra att ta med sig! :) Jag gillar varken glögg eller glühwein, usch! ;)

Martina sa...

Mysig söndag!
Jag och tjejerna var faktiskt pa julmarknad i München förra aret i december! Det var pa väg hem fran Sverige som vi hade ett langt stopp i München sa vi hann ga runt och njuta av den jättefina julmarknaden som de hade byggt upp pa Münchens flygplats. Den var utomhus och där fanns en massa sma stand och till och med en skridskobana! Och dessutom sa snöade det när vi var där sa vi fick en riktig julkänsla. Julen i Sverige var ju tyvärr grön förra aret. Riktigt mysigt hade vi och timmarna pa flygplatsen passerade jättefort!
Kramar

Pierre BOYER sa...

A very nice walk with all family...
Best regards from France,

Pierre

Desiree sa...

Det här ser jättemysigt ut. Jag har provat gluwine men tycker att glöggen är mycket godare. Hittade något fint på julmarknaden?
Kram!

Miss Marie sa...

Martina - jag har bara sett den på flyplatsen, inte faktiskt gått runt i den! Kan tänka mig att det finns mkt fint där ändå! :)

Pierre - merci!

Desiree - lättglögg kan jag dricka, men annars avstår jag gärna både glögg o glühwein! ;) Hittade lite smått o gott men hoppas hinna kolla lite till! :)

Elin sa...

Mysigt :)

Miss Marie sa...

Elin - mycket! :)

Channal sa...

UNDERBARA bilder!! Vilken duktig fotograf du är Marie. Så fina bilder! Känner känslan... värmen... ja, hela atmosfären! Tjusig väninna du har och en härlig bild på dig och din fina familj! KRAM Anna

Miss Marie sa...

Anna - tack! Det finns mycket fint att fota på en julmarknad! :)

Sofia sa...

Vad mysigt! Jag ska helt klart göra en favorit i repris nästa vecka =)

Miss Marie sa...

Sofia - härligt! :)

Charlie sa ... sa...

Underbara bilder!! Längtar til WIen nu...suck. Jag vill visst vara lite överallt ;)

xx

Miss Marie sa...

Lotta - men det är väl bra att vilja vara lite överallt! :)

Anonym sa...

Den där familjebilden, sist i raden, är jättebra! Glädje!/Susanne

Miss Marie sa...

Susanne - tack! :)

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Anonym sa...

Hello. And Bye.

Anonym sa...

Unless you currently have medical insurance on your own or any person in your household, you really should check with your neighborhood or status human providers office. They could possibly offer you use of low cost insurance policy or medical treatment in the case your are sick and tired or wounded. [url=http://www.ss12w12ws.info]Heav65hhy[/url]

Anonym sa...

Should you dress in makeup or a facial cleanser that is oils based, end making use of it! These essential oil structured products are unpleasant for acne. Since your system previously makes skin oils naturally, including far more skin oils for your skin area is only going to help to raise the likelihood of building acne breakouts problems. Instead, look for oils cost-free products. [url=http://www.x21w12w21.info]App766udi[/url]