måndag, januari 14, 2013

En lördag i MünchenI lördags kom vintern tillbaka till München. Det snöade och de sköna plusgraderna blev till minus. Ni kanske hörde om värmeböljan i München under jul? På julafton var det 20 grader och ett par kompisar åt jullunch på balkongen, i t-shirts! Crazy.


Så jag antar att vintern var väntad.


På Viktualienmarkt är det nästan som vanligt, trots vintern. Lite färre stånd som är öppna, men man kan köpa sina oliver, frukt och blommor, så vi är nöjda med det! 


Men lite mindre folk var det än under en het sommardag. Alfred gjorde det bästa av det och sprang runt och lekte lejon, till tyskarnas glädje! Den där lejonmössan drar fram smilbanden på de mest surmulna tyskar.


Här kör Alfred sin buss i Engelsmannens hår. Daddy does not approve!


Kan meddela att det inte är helt lätt att hålla koll på ett vilt lejon i en storstad!


Lite poetiskt vackert är det ju ändå med snö. Innan det blir gråsvart slask, förstås.


Lite senare gick vi ut igen. Alfred och jag köpte blommor. Notera gärna hur jag matchar, väska, nagellack, läppstift med blommorna! Yes, det gör jag alltid, såklart.


Som sagt, lite poetiskt vackert är det ändå med snön. Jag kan ju tillägga att i lördags var det ingen som satt på uteplatserna...

7 kommentarer:

Annika sa...

SÅDÄR ska det se ut i januari.
Inga plusgrader behöver ju maka sig in.
Irmgard, som jag åt middag med nyligen, var hemma i Munchen över jul. JAPP, hon berättade om 20 grader på julaftonen och hon tyckte det var helt gaaalet.
Nej, njut av vintern. Den är perfekt hos er nu,
I sinom tid kommer våren.
Här är det helt koko med vädret.

Miss Marie sa...

Annika - ja, 20 grader på jul är ingen höjdare! Skönt att vi slapp det! :)

Anna, Fair and True sa...

Det är ju fint med snö! Men av någon anledning tycker jag inte det är lika kul i år. Kanske för det smälte och blev sådan slask och sedan frös på och nu har vi lite ny snö och kallt igen men det har varit så rått. Jag vill ha sådana där soliga vinterdagar!

Overallen och lejonmössan matchar ju väl också!

Miss Marie sa...

Anna - soliga vinterdagar är de bästa! :)

Martina sa...

Ah vilken härlig vinter!
Och du, vad snyggt nagellacket var! Har inte testat mitt ännu. Var lite rädd för att det inte skulla passa pa vintern, men du bär det ju alldeles utmärkt!
Kram

Lotta i USA sa...

Det ser härligt ut och bilderna på dig och Alfred är fab!!

LOVE them.

xx

Miss Marie sa...

Martina - rosa funkar alltid! :)

Lotta - :)