onsdag, februari 20, 2013

BovetemuffinsDe här muffinsarna är glutenfria, utan socker och passar till veganer. Goda är de också! Kokosoljan och bananen ger en god smak, men de är inte direkt några lätt, fluffiga muffins, utan mer mellanmålsmuffins. Alfred tokdiggar dom!

2,5 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 msk kokosolja
2 mogna, mosade bananer
Vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål och de blöta i en annan, förutom vatten. Blanda ihop de torra ingredienserna med de blöta och späd med vatten, matsked efter matsked. Det ska vara en tjock smet! Klicka upp smeten i muffinsformar, det blir 6-8 stora muffins. In i ugnen i 10-15 minuter.

4 kommentarer:

Molly P sa...

Bra tips! Påminner faktiskt mycket om kakor/muffins som jag brukar baka. Fast jag brukar ha ägg i. Kokosolja är en favorit här, god och nyttig är den. Jag brukar variera med att ha rivet päron i ibland. Och om man vill kan man också blanda i katrinplommonpuré (barnmatsburk) i den här typen av bakverk - ger lite saftighet och även lite karaktär på smaken.

Miss Marie sa...

Molly - wow, tack för tipsen, låter riktigt gott! :)

storasyster sa...

Kokosolja måste jag leta på i affären. Var kan den stå tro??

Miss Marie sa...

Storasyster - bland andra oljor, kanske? Vet att kung Markatta och Renee Voltaire har, men de är nog ganska dyra. Annars får jag ta med en burk till dig när vi kommer till Sverige! :)