fredag, mars 15, 2013

Krabburgare med kikärtssallad



Det känns inte så där jättepoppigt att börja med två konservburkar, men när det är kikärtor och krabbkött så är det ok, tycker jag! Krabbkött är svårt att hitta i München, jag har hittat en burk och den kostade nästan 20€! Så jag passar på att köpa krabbkött i England, där det kostar en tiondel av priset.

4-5 krabburgare

170 g krabbkött
1 ägg
1 salladslök
2 msk linfrön
1/2 dl ströbröd
saften från en halv citron och rivet skal
paprikapulver
salt & peppar

Sallad
1 burk kikärtor
en halv avokado
en tomat
en bit gurka
en klyfta melon
fetaost
salt & peppar
saften från en halv citron
olivolja

Vispa ägget lite löst, blanda i resten av ingredienserna. Forma till små burgare och stek på medelvärme i 3-5 minuter på var sida. Under tiden, blanda till salladen och krydda med salt, peppar, citronsaft och olivolja. 


2 kommentarer:

Annika sa...

Som Crabcakes som är jättepoppis i USA. Kommer ursprungligen från Maryland.
Jag tycker det är ganska gott, men Peter ÄLSKAR dem!!!
Ska nog testa att göra din variant i nästa vecka, verkar toppen!!!
MUMS!!

Miss Marie sa...

Annika - jag vågade inte kalla dom crab cakes, men det är ju samma sak! :)