Det känns inte så där jättepoppigt att börja med två konservburkar, men när det är kikärtor och krabbkött så är det ok, tycker jag! Krabbkött är svårt att hitta i München, jag har hittat en burk och den kostade nästan 20€! Så jag passar på att köpa krabbkött i England, där det kostar en tiondel av priset.
4-5 krabburgare
170 g krabbkött
1 ägg
1 salladslök
2 msk linfrön
1/2 dl ströbröd
saften från en halv citron och rivet skal
paprikapulver
salt & peppar
Sallad
1 burk kikärtor
en halv avokado
en tomat
en bit gurka
en klyfta melon
fetaost
salt & peppar
saften från en halv citron
olivolja
Vispa ägget lite löst, blanda i resten av ingredienserna. Forma till små burgare och stek på medelvärme i 3-5 minuter på var sida. Under tiden, blanda till salladen och krydda med salt, peppar, citronsaft och olivolja.
2 kommentarer:
Som Crabcakes som är jättepoppis i USA. Kommer ursprungligen från Maryland.
Jag tycker det är ganska gott, men Peter ÄLSKAR dem!!!
Ska nog testa att göra din variant i nästa vecka, verkar toppen!!!
MUMS!!
Annika - jag vågade inte kalla dom crab cakes, men det är ju samma sak! :)
Skicka en kommentar