torsdag, april 11, 2013

Rhubarb and Strawberry Crumble



Smuldegen
100 g smör
3 msk muscovadosocker
1,5 dl dinkelgryn
1,5 dl dinkelmjöl

Fyllning
350 g rabarber
0,5 l jordgubbar
1,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl

Smält smöret i en kastrull och blanda samman socker, gryn och mjöl. Skiva rabarber och jordgubbar tunt och blanda samman med strösocker och potatismjöl. Smörj en form med smör och lägg i rabarber och jordgubbbar. Fördela smuldegen ovanpå. In i ugnen på 225 grader i 10-20 minuter. Servera med hemmagjord vaniljsås eller lättvispad grädde.

3 kommentarer:

Ullis sa...

Mmmm låter gott. Får jag prova nån gång.

Miss Marie sa...

Ullis - gör så! :)

Erika KM sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.