fredag, maj 24, 2013

Havregryn- och chiafröpudding

 

Jag hittade det här receptet och blev genast sugen på att prova det. Chifrön och havregryn som man blandar på kvällen och så har man frukosten klar på morgonen. Snabbt och enkelt, det gillar jag! Den milda smaken av kokos och vanilj passar bra tillsammans med färska bär, och så här på sommaren är det verkligen en perfekt frukost. Ja, om nu sommaren behagar infinna sig någon gång. Idag var det 6 grader utomhus när vi åt frukost. Då hade det kanske varit bättre med varm havregrynsgröt! Vill man göra puddingen mer matig kan man blanda i lite torkade frukter och nötter och låta det stå med över natten, men det skippade jag. Det går såklart bra med vilken mjölk man vill!

1/2 dl havregryn
1 matsked chiafrön
1 matsked kokosflingor
1-1 1/2 dl soyamjölk med vaniljsmak

Blanda alla ingredienser i en glasburk med lock. Skaka väl och låt sen stå i kylen i 5-8 timmar, gör det på kvällen så är frukosten klar morgonen därefter! Skiva över några färska frukter och ät!

6 kommentarer:

Jen sa...

Åh så gott det låter! Här i en liten by i Grekland där jag för tillfället är oddsen näst intill noll att hitta chia seeds, skulle tagit med från USA. Tack för toppen inspiration! Kram

Martina sa...

Ska testa det där! Om jag hittar några chiafrön här.... All sån där clean eating, superfood och raw food mat har nog inte riktigt fått något större genomslag här i Frankrike. I alla fall är det svårt att hitta i Nice.
Det är tråkigt för jag börjar gilla det mer och mer.
Kramar

Sahra sa...

Låter lite skumt men jag är beredd att testa. Ska bara hitta de där fröna

Miss Marie sa...

Jen - ah, det later supermysigt! Tror sakert att du hittar andra godsaker dar! :)

Martina - finns nog iallafall pa onlineaffarer eller halsokostaffarer. Jag tycker det ar kul att prova lite nytt da och da, har i Munchen finns det gott om lite alternativa saker.

Sahra - det borde ga att hitta chiafron pa stora matafferer, annars finns de ocksa online!

hjarnfrys sa...

Låter gott, men ska det stå i frysen 5-8 timmar? Tänker att du nog menar kylen;-)

Miss Marie sa...

Hjarnfrys - haha! Har ar det jag som fick hjarnfrys, klart det ska vara kylen! Ska andra genast! :)