tisdag, maj 14, 2013

Med tåg till VenedigVi valde att åka tåg till Venedig. Att köra bil var aldrig riktigt ett alternativ eftersom man inte ens kan ha bil i Venedig, och flyga kändes inte heller så kul, så tåg fick det bli! Det går ett direkttåg per dag mellan München och Venedig så vi valde det. Det tog sex och en halv timme och några gånger under resan undrade vi vad vi hade gett oss in på, men i slutändan gick det bra. På vägen dit åkte vi andra klass men på vägen hem slog vi till med första klass, det kostade oss bara en hundralapp mer per vuxen! Tågen är lite gammeldags, man sitter i kupéer med sex säten, så hur resan blir beror till stor del på vilka man delar kupé med! På vägen ned satt vi med några tyskar som inte var sådär väldigt pratglada, men som tur var sov Alfred i över två timmar. På vägen hem delade vi kupé med ett äldre brittiskt par som hade varit på semester i Venedig och nu skulle hälsa på sin dotter med familj i München. Det visade sig att de kom från samma ställe som vi bor i i England! Världen är allt bra liten. Alfred kallade dom för granny och grampa, och ja, de var ju äldre engelsmän, så det får väl gå! ;)


8 kommentarer:

Lotta i USA sa...

:-)

Å vilken resa Marie! Jag har missat flera härliga inlägg här. När vi var i München var vi superfrestade att åka till Venedig också.

xo

Anonym sa...

Tåg kan ibland vara betydligt trevligare än bil och flyg, man kan ju i alla fall röra sig mer! Men liksom på flyg beror det ju också mycket p vilka man får kring sig.
Antar att Alfred gillade att få åka tåg!

Jenny sa...

Kanske lite långt men det såg och lät mysigt ut och A verkade ganska nöjd, han med? Ska bli spännande att se och läsa om allt ni hittade på! Kram

Miss Marie sa...

Lotta - ja, det var superhärligt! Förstår att ni var frestade att åka dit! :)

Brysselkakan - ja, rörelsefriheten överväger det mesta! Bara att kunna gå av och få lite frisk luft är guld värt!

Jenny - han var nöjd mesta tiden! ;)

Annika sa...

jag gillar tågresor. Mycket.
Men det är klart, bara om det är lugnt och skönt.
:-)
Gulligt med granny och grampa :-)

Miss Marie sa...

Annnika - ja, tåg är mysigt, men kanske inte med barn... ;)

Desiree sa...

Kul att ni valde att åka tåg. 6 timmar är ju inte så farligt (jo kanske om man är två år förvisso). Låter klokt att inte ta bilen. Vi tog hyrbilen då vi skulle in i Rom för två år sedan. Det är något vi aldrig gör om. I vissa italienska städer ska man helt enkelt INTE köra. Kul med det äldre paret som visade sig komma från samma ställe som ni har anknytning till.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - nej, italienska städer är inte kul att köra bil i om man inte är van! Vi hade några otrevliga upplevelser i Flores och Sienna!