tisdag, maj 14, 2013

Venezia, dag 1Jag skulle ljuga om jag sa att det var glada miner och solsken hela dagarna. Ibland satte sig trotsig tvååring på marken och vägrade resa sig. Då fick vi helt enkelt leta upp en bro som han fick springa över en sisådär tjugo gånger och efter det var allt bra igen. En stund. Men jag måste ändå säga att det gick väldigt bra att ha med Alfred på den här resan. Vi anpassade oss efter honom, sprang fram och tillbaka över broar, som sagt och vinkade till en hel massa gondoljärer och fotograferande japaner. Det skulle inte förvåna mig om Alfred snart är superkändis i Japan, så många som fotograferade honom under de här dagarna! Italien är ett bra land att ha med barn, de är välkomna överallt och italienarna gillar barn!


Och Venedig alltså, vilken vacker stad! Det är extremt turistigt och allt är vääääldigt dyrt, men ack, så vackert. I Venedig finns inga bilar, bussar, spårvagnar eller cyklar, så de typiska stadsljuden finns inte här, däremot brummande av båtmoterer och kluckande vatten. Varje kanal är som en filmkuliss och det kändes som om man var med i en film. Jag tänkte både på Chasing Liberty och Casino Royale när vi gick omkring där! Tvättlinorna som hänger över nästan varje kanal och gränd, är också något som jag förknippar väldigt mycket med Venedig. Man undrar ju lite hur många plagg som faller i kanalen, eller har venedigborna något hängsäkert tricks?


Fiskmarknaden var helt fantastisk. Fiskebåtarna kommer in i en kanal bakom marknaden och så säljs fisken där. Där kan man snacka färskt! Fiskmåsarna väntade på fiskrester att smaska på. 


 Alfredo spanar efter båtar och för oss vuxna blev det en och annan bellini, det vet de verkligen hur man gör i Venedig! Den perfekta kombinationen av syrligt och sött. Jag fingrade på de fina askarna med Amaretti Soffici, men eftersom vi enbart reste med ryggsäckar så hade vi begränsat med utrymme att ta med saker hem, men nu ångrar jag mig! Det hade ju varit väl värt att släpa på en extra påse, den är ju så fin!


Jag hade med mig en yllekeps men fick snabbt köpa en svalkande sommarhatt istället. Det var varmare än vi hade förväntat oss! Alfred var i himmelriket och kunde stå och titta på båtar hur länge som helst. Det fanns ju till och med polisbåtar! Wow, minst sagt.


10 kommentarer:

Annika sa...

ÅÅÅ vad härligt det er ut.
Vilka BILDER!!
Jag vill också vara där. Jag har aldrig varit där . NU blir jag sugen.
Det är inte klokt vilka vackra foton du tagit.
TUR att det fans broar där Alfred kunde ladda sina batterier ibland :-)
Ser fram mot att se fler bilder.

brysselkakan sa...

Först bilden på Alfred! Underbar! Man riktigt ser hur sur han är...
Har besökt Venedig två gånger i tonåren och minns at det var väldigt lätt att gå vilse. Och så var det mitt i sommaren så det var också väldigt varmt... Köpte skor och gillade staden!

Miss Marie sa...

Annika - jag kan rekommendera ett besök! Det är verkligen annorlunda mot allt annat! :)

Brysselkakan - eller hur! :) Man kan lätt gå vilse men vi hade en bra karta så det gick bra! :)

Jenny sa...

Herrejösses vad vackert! Du har rätt, varje foto ser ut som en filmkuliss (och du som en filmstjärna). Jag var just rädd för allt det där turistiga (speciellt efter p1-inslaget) men det är ju Paris, London och alla andra hypade huvudstäder också... Någon gång måste jag dit! Tack för att du delade med dig av allt fint!

Desiree sa...

Sååå himla kul att se dina vackra bilder Marie! Wow, det ser ju ut precis som på film som du säger! Makalöst vackert med dessa gränder med vatten och gondoler. Älskar den bilden du har med här men gillar även bilden med tvättlinorna och tvätten. Tycker sådant är både charmigt och vackert på sitt sätt.
Aha vilken underbar födelsedags weekend du fick. Även om Alfred inte var på topp hela tiden så är jag övertygad om att ni gjorde helt rätt som försökte anpassa dagarna lite efter Alfred. Bättre för honom och bättre för er med en så glad Alfred som möjligt. Ser ut som ni både åt och drack gott.
Visste inte att Venedig var en sådan otroligt vacker stad.
Kram!

H`s enkla vardag sa...

Vi håller som bäst på att kolla resor till Carliole som ligger lite norr om venedig. Men vi kommer aldrig till att trycka på knappen för att boka. Förstår inte varför?
Men jag blir ju inte mindre sugen när jag ser dina bilder!
kram Helena

Miss Marie sa...

Jenny - det är väääldigt turistigt. 9 av 10 människor är turister, känns det som, men om man är medveten om det och kan bortse från det så är Venedig en fantastisk upplevelse!

Desiree - det är vackert, men mer på ett shabby chic sätt än på ett perfekt sätt! Allt är lite slitet och snett, men väldigt charmigt! :)

Helena - spännande! Det värsta med norra Italien är att det är så mkt tyskar som semestrar där!!! Alla tyskar åker till norra Italien på sin semester. Men visst är Italien vackert! :)

Sofia sa...

Så fina bilder. Älskar ju Venedig som du vet, och drömmer mig tillbaka. Visst, det är superturistigt men om man vågar kan man ju traska runt på bakgatorna också :) Tyvärr flyttar allt fler Venedig-bor ut från stan då det tydligen är superdyrt och himla opraktiskt att bo där.
Skönt att höra att det är barnvänligt, det ska jag hälsa min make som är nästan lite besatt av staden!

Anonym sa...

Fan vad snygg du är! Love! Och älskar tjurbilden på Alfred där han drar åt ett annat håll. Att barn inte får väääldigt långa armar kan jag inte förstå! Puss!/T

Miss Marie sa...

Sofia - alltså, barnvänligt är kanske att ta, det finns ju mycket vatten och det är många ställen där barn kan krypa runt och trilla i vattnet om man inte är uppmärksam! Kan förstå att folk flyttar in till fastlandet, det kan inte vara helt praktiskt att bo där!

T - tack! ;) Tror både Alfreds och våra armar är en halvmeter längre efter den här resan... ;)