onsdag, maj 15, 2013

Venezia, dag 2Så på lördagen var himlen grå, men vad gjorde det när det var min födelsedag! Alfred klädde sig i hjärtbyxor och glatt humör och så promenerade vi till vattenbussen. Det hade alla andra också gjort, så den var fullproppade. Hå hå, jaja, så kan det gå. Vi kom fram till piazza San Marco och där var det ännu fler turister, så vi letade oss snabbt bort därifrån.


Sen kom solen fram igen och jag firade mina 30 år med ett glas champagne till lunch. När Alfred hade somnat i vagnen så satte vi oss på en annan uteservering. Då blev det lite småkyligt igen så jag sippade kanske världens godaste varma choklad. Jämnt lopp mellan champagnen och chokladen när det gäller smaskighet!


När Alfred vaknade letade vi upp en ledig gondol och åkte ut på tur. Åh, så härligt! Det var verkligen värt varenda euro. Så rofyllt att få sitta i gondolen och bara glida fram mellan alla hus. Är ni i Venedig så är en gondoltur ett måste! Dyrt men en väldigt speciell upplevelse. Vår båttur varade i 45 minuter och vi trodde att Alfred kanske skulle bli lite bångstyrig, men han älskade att åka gondol och spenderade trekvarten med att peka ut varenda båt för gondoljären. Lyckan var total när vi till och med fick se en polisbåt! Neeee-naaaaaa!

14 kommentarer:

Desiree sa...

Helt underbart att få fortsätta läsa om er Venedigresa och se alla dina härliga foton. Åh båtturen med Gondol är ju självklart ett måste om man är där. Vet att det är dyrt med allt i Venedig men Gondolturen var värt sitt pris antar jag. Jag antar också att Venedig precis som Paris är en sådan stad som alltid drar mycket turister från hela världen. Kändes det som det var för mycket turister på vissa ställen? Hade ni kolla upp en hel del på förhand vad gällde resturanger eller plockade ni ställen som ni tyckte såg bra ut på plats? Hur var maten jämfört med andra ställen ni var på i Italien? Vad gäller pris och smak?
Vilken härlig födelsedag och såå vackra foton från denna stad och er Gondoltur.
Kram!

Saltistjejen sa...

Så underbart!!! Och Grattis i efterskott!!! Dina Venedigbilder ser verkligen sådär romantiska ut som på film. :-)
Och ALfred är bara så SÖT och COOL i sina hjärtbyxor och sin fina hatt!!
Kram!!

Storasyster sa...

Vilken 30årsdag!!!!

Annika sa...

Ja, det är verkligen KUL att läsa om er resa i det vackra Venedig.
OCH vilken fin 30-årsdag du fick!
Trevligt med champagne och varm choklad :-)
Klart man måste ut på gondoltur i Venedig. SÅ romantiskt!!
ÅÅÅ!!!

Miss Marie sa...

Desiree - skillnaden mellan Venedig och andra storstäder är att Venedig har väldigt få bofasta invånare, de flesta människor som är där är turister så det är väldigt turistigt. Går liksom inte att jämföra med andra storstäder, det är lite mer som typ Gran Canaria eller liknande, allt fokus ligger på turister. Generellt sett tycker jag att maten var sämre och dyrare i Venedig än på andra ställen, det gick knappt att få en lunch för mindre än 50 € för oss. Venedig är känd för maträtter med fisk och skaldjur, så väljer man sånt får man generellt bra mat. Vi hade kollat upp några ställen innan, men annars valde vi bara ställen i närheten. Maten som vi åt under vår smekmånad i Toskana var tex mkt bättre och mer prisvärd än i Venedig! Men man åker inte till Venedig enbart för maten, och maten där är bra mkt bättre än på många andra ställen, bara det att man vanligtvis blir väldigt bortskämd med god mat i Italien! :)

Saltis - tack! :)

Storasyster - :)

Annika - Ja, gondoltur är ett måste! :)

Anonym sa...

Vilka härliga bilder! Verkar ha varit en bra födelsedag. Grattis i efterskott! Snygg uppsättning i håret hade du också ser det ut som. /Susanne

Freedomtravel sa...

Venedig är fint! En upplevelse. Vi har varit där flera gånger och första gången åkte vi faktiskt gondol. Men vår gondoljär pratade i mobiltelefon hela tiden... ;)

Miss Marie sa...

Susanne - tack! :)

Freedomtravel - ja, man kanske inte behöver åka gondol varje gång! :) Såg en hel del som pratade i mobil, men vår gondoljär var riktigt trevlig och guidade oss runt! :)

London mamma sa...

Vilka harliga bilder pa dig och dina pojkar! Happy belated bday :-)

Martina sa...

Stort grattis i efterskott!
Ni verkar ha haft riktigt underbara dagar i Venedig!
Och det stralar verkligen om dig!
Kramar

Miss Marie sa...

Londonmamma - tack! :)

Martia - ja, det var verkligen hur mysigt som helst! :)

Desiree sa...

Tack så mycket för ditt svar Marie. När vi var kring Comosjön upplevde vi just att maten inte alls var lika utsökt som den vi hade fått i Toscana så det är alltid kul att höra hur det är. Vissa regioner och kanske vissta ställen som är lite mer stadsturism kanske inte satsar lika mycket på mat och dryck även om det man får självklart är riktigt gott ändå. Venedig ser som sagt otroligt vackert ut och jag skulle mycket gärna vilja besöka det någon dag.
Kramar!

Miss Marie sa...

Desiree - det finns många bra restauranger i Venedig, men man får räkna med att de är dyra! Men visst blev man bortskämd med maten i Toskana! :)

Västmanländskan sa...

Grattis i efterskott! Vilket härligt sätt att fira sin 30-årsdag.

Min mamma åker dit i sommar för att fira sin 60-årsdag ;)
Vi syskon funderar på att ge henne just en gondoltur och middag i present. Vet du ungefär hur mycket godolturen går på?

Dín nya väska är superläcker.