torsdag, maj 16, 2013

Venezia, dag 3Solen sken när vi slog upp ögonen på söndagsmorgonen. Termometern letade sig över 20-strecket och vi satte oss vid en kanal och tittade på båtar som flöt förbi. Alfred sprang såklart över bron några gånger också. Som jag sa tidigare är ju ljuden annorlunda i Venedig, eftersom det inte finns några bilar, men det finns också väldigt få träd. Kanske inte så konstigt eftersom det inte finns någon plats för dom, men vid de flesta fönster satt det färgglada blommor som lyste upp.


Vi lyckades förirra oss ut till piazza San Marco igen, och där var det fullt av duvor! Om ni tittar till vänster på  kortet överst så ser ni en dam som har en duva sittande på sin hand. Folk stod alltså och poserade med nästintill tama duvor på sig! Som ni kanske ser på mitt uttryck så var inte jag så sugen på att stå och posera med duvor! Damen försökte ge lite bröd till Alfred så att han kunde locka till sig duvorna, men både Engelsmannen och jag skrek nej! Usch, jag tycker det är äckligt bara att titta på bilderna! Fåglar är inte mina favoritdjur.


Sedan drog vi oss upp mot Rialto-bron igen. Det gäller att hålla koll på vika gator som leder var, eftersom det inte direkt är ett överflöd av broar att ta sig över den stora kanalen! Det är mysigt att bara sitta och titta på alla människor och båtar som far förbi. Medan Alfred sov middag satt vi vid en uteservering och bara njöt. Vissa gondoljärer tar det lugnt och tar kunder lite då och då, andra är mer planerande och börjar ragga kunder redan innan de tidigare har gått ur båten! Det gäller väl att vara på hugget.


Och alla läderväskor i Italien... För en väskfetisch som jag så är Italien rena rama porrfilmen! Det finns läderväskor i alla färger, former, storlekar och prisklasser. Jag klämde och kände på väskor i flera dagar men motstod frestelsen, tills jag såg den här orangea skönheten. Jamen ni ser ju, den kan man ju inte motstå! En solhatt och en somrig sjal fick också följa med hem.


Alfreds enda inköp blev den snygga kaptensmössan. Buongiorno il Capitano!

14 kommentarer:

Desiree sa...

Jag njuter som sagt till fullo över dina härliga och vackra inlägg med bilder från Venedig. Tack så mycket för ditt svar igår på mina frågor om Vendig. Låter läckert att man har just andra ljud då det inte finns bilar. Cyklar folk en del här eller går man mest? Ni ser ut att ha haft tur med vädret och fått en hel del sol. Din oranga väska är ju sååå fin! Den hade jag inte heller kunnat motstå. Många fina väskor i det skyltfönstret som du fotat. Sedan håller jag med dig angående duvorna att jag också tycker att de är lite äckliga och helst inte skulle vilja ha dem sittande på mig.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - nej, tror inte jag såg en enda cykel i Venedig! Det är mycket trappor på broarna så det är nog inte så praktiskt. Här går man eller åker båt! :)

brysselkakan sa...

Fåglar och duvor i synnerhet är ÄCKLIGA! Ryser...
Snygga väskor och jag hade nog inte kunnat motstå lika tappert som du gjorde! Hade nog fått med mig mer än en hem plus lite skor ;-)

Anonym sa...

oh - å...piper bara lite över väskbilden...fick du bara med EN hem... ;) Susanne

Miss Marie sa...

Brysselkakan - ja, äckliga är ordet... Haha, har fyra väskor från tidigare besök i Italien, så det räcker nog... :)

Susanne - jag vet! Jag är stark! ;)

Annika sa...

VILKA Bilder!!!
SÅ vackra de är!!!
The E-man, han kan fota han!!
OCh du med förstås. Men dessa har ju inte du tagit eftersom du är med på dem. Önskar att jag hade en fotointresserad man också, men alas NEJ!!
Ni är så fina, och bilderna talar sitt tydliga språk.
Jag vill också till Venedig!!!

Ja, duvor är skitäckliga, flygande råttor. USCH!!!
Sparvar är möss ;-)

myhrans sa...

Ni ser ut att ha haft det såå himla bra i Venedig! Blir nästan sugen på att åka tillbaka när jag ser dina foton, men det finns ju så många nya ställen att upptäcka, men lite vill jag tillbaka ändå... Och oh la la - vilken läcker väska!

Miss Marie sa...

Annika - tack! Ja, det är kul att vi båda gillar att fotografera, men han är mer nördig och teknisk och jag lite mer artistisk, så vi kompletterar varandra bra! :)

Myhrans - ja, nån gång skulle jag gärna åka tillbaka till Venedig, men som du säger, det finns ju så mycket annat att se i världen! :)

Ullis sa...

När jag var liten var vi vid svartån i Örebro och matade duvorna. Finns en liten svartvit film från det, tror jag. Men idag tycker jag också att de är äckliga..
Väskan är ju bara underbar.

Miss Marie sa...

Ullis - fåglar på håll är väl okej att mata, men att ha dom på sig... bläää! ;)

Jenny sa...

Underbara bilder!

Jag gillar inte heller fåglar. Jag brukade, och brukade också mata dem men för några år sedan blev jag attackerad av - jag skämtar inte - hundratals fåglar i Slottsparken i Malmö och sedan dess är jag jätterädd. Det var överbefolkat i parken det året och de hade inte hunnit skjuta av än (de gör det varje år) och när jag tog upp en massa bröd blev de aggressiva och försökte få allt bröd själv. De kom flygande och försökte hacka det ur handen och nafsade och högg efter det, MASSA olika arter. Till slut fick en kvinna komma till min undsättning för jag var helt omringad. Hon distraherade och jag sprang, jagad av en gelen gås som högg, fräste och gjorde utfall efter mig. Så jäkla läskigt!

SKITsnygg väska! Älskar orange!

Kram

Miss Marie sa...

Jenny - usck, vilken skräckhistoria!!!

Anonym sa...

Vilka fina bilder. De 2 när du bär/sitter ner med Alfred vid olika kanaler är fantastiska.

Miss Marie sa...

Anonym - tack! :)