torsdag, maj 16, 2013

Venezia, dag 4På måndagen var det dags att packa våra väskor och ta oss till tågstationen. Medan vi packade hittade Alfred sin hudkräm. Han var väl insmord på hemresan! När Alfred var insmord och klar gick vi till mataffären för att inhandla lite picknick till resan. Som ni ser orkade latmasken Alfred inte att gå. Till Engelsmannen säger han; "daddy's shoulders" och till mig; "mammas axlar". Ganska coolt ändå att håller reda på språken!


Vi lyxade till det med båttaxi från hotellet till tågstationen. Det kostade nästan lika mycket som en tur med gondol, men det var det värt! Det kändes som om man var med i en Bond-film när man susade fram på vattnet i en snygg motorbåt i trä!


Efter det åt vi mat på en restaurang vid kanalen (kanske världens dyraste spaghetti bolognese!) innan det så småningom var dags att stiga ombord på tåget. Efter sex timmar på tåg, om än i första klass, så var vi rätt möra när vi anlände München på kvällen. Snabbt hemåt och i säng, vi alla sov gott den natten!

10 kommentarer:

Storasyster sa...

Venedig låter dyrt. Men ni verkar ha haft en underbar vistelse med underbart väder! Alfred verkar nöjd :)

Desiree sa...

Vad söt han är med sin Kånken ryggsäck. Du är så fin i din fiskbensfläta också. Jo jag håller verkligen med om att det är väldigt coolt att små barn som Alfred är så bra på att uppfatta och särskilja språk. Som sagt en underbar resa ni fick och underbart att få följa med så här på ett hörn genom dina vackra bilder.
Kramar!

meerle sa...

Jättefina bilder! Vilken vacker stad, blir definitivt sugen på att åka dit (även om jag nog får spara lite först..). Tur med vädret verkar ni ju ha haft också
Grattis i efterskott! :)

Anonym sa...

Hej Marie!

Vilken härlig blogg du har!
Jag hittade den ikväll av en slump.
Jag har själv bott i München under en tid innan jag började studera på universitetet och jag fullkomligt avgudar staden och människorna.

Jag och min sambo drömmer om att flytta tillbaka när jag är färdigutbildad. Jag kan inte tänka mig ett bättre läge för oss som älskar friluftsliv, skidåkning och den Bayerska atmosfären.

Det ska bli ett nöje att läsa igenom din blogg och inspireras av familjelivet i Bayern!

Kram från Sofie

Ullis sa...

Du har haft en härlig födelsedag och hela familjen ser ut att ha trivts. Härligt.

Miss Marie sa...

Storasyster - Venedig är dyrt! Men värt det! :)

Desiree - ja, så häftigt! :)

Meerle - ja, en sparad slant behövs! :)

Sofie - åh, kul att höra! Visst har München mycket att erbjuda, en väldigt fin stad! Sen kanske jag inte har samma höga åsikter om människorna här...! ;)

Ullis - superhärligt! :)

Sandra sa...

Jag blir helt galet sugen på att åka till Venedig bums när jag är härinne! Det ser ut som om ni haft en fantastisk resa. Alfred är redan en liten globetrotter ;)

Miss Marie sa...

Sandra - det är verkligen ett fantastiskt ställe! :)

Martina sa...

Venedig är dyrt!! Men det är det absolut värt! Maste ses atminstone en gang i livet.
Ni är sa fina och ser alla ut som tagna ur en film. Kanske inte en bondfilm dock.
Kramar

Annika sa...

Ja, jag har nog förstått att det är mkt dyrt med många turistfällor.
JAG måste dit ngn ggn iaf. DET är ju så vackert.
Dina bilder är så vackra!!