torsdag, augusti 01, 2013

Pick'n'MixIdag såg jag en dam i 80-årsåldern som körde en Smart Car. Panamahatt på huvudet och solglasögon på näsan och hon såg bara så cool och elegant ut! Jag lägger in den bilden i mentala minnesbank och lovar mig själv att jag också ska vara cool och elegant när jag är gammal!


Kul att se att det finns andra barn som också gillar att bli burna, som här Kate Hudson med sonen Bingham! Alfred vill gärna bli buren, "gosa!" säger han, och det betyder att han vill komma upp och bli buren. Vi har en bärsjal från Moa Organics som vi har använt sedan Alfred var nyfödd och den använder vi fortfarande väldigt ofta. Vi använder också vår bärsele ofta, supersmidigt att kunna bära honom på ryggen!


Tänk om man kunde ha fått vara en fluga på väggen när den årliga Love-galan för Naked Heart Foundation, som grundades av supermodellen Natalia Vodianova, ägde rum i Monte Carlo! Den monegaskiska kungafamiljen var där och furstinnan Charlene var strålande magnifik!

10 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Vi har nog inte använt bärselen sedan Isolde var ett år och aldrig sjal. Det hon vill göra jämt är sitta på axlarna. "Aslar" säger hon :)

Miss Marie sa...

Anna - ja, Alfred älskar också att sitta på axlar, men man blir ju så trött av det!

Anonym sa...

Bodde i Indonesien ett par år. Där bars alla barn i en "selendang", som du bär din lilleman i. Äldre syskon hade bebisar med sej, när dom var ute och lekte, och gamla tanter bar dom varän dom var och vadän dom gjorde. Det var som om dom var en extra kroppsdel. Verkligt praktiskt!
Ruth i Virginia

storasyster sa...

Sjalar är verkligen bästa uppfinningen! Älskar att bära i sjal!!

hjarnfrys sa...

Tuffa tanter! Visst hade det varit fräckt att vara, sedan.
Är det Caroline som står längst till höger? Hon ser lagom uttråkad ut. Söt klänning har hon.

Anonym sa...

Jag har inget emot att bära i teorin men jag tycker det är alldeles för tungt. Inte ens med ergonomisk sele och barnet pâ ryggen orkar jag bära särskilt länge utan att bli trött. Har jag bara dâlig kondition eller hur orkar ni? Jag har ont i rygg och handleder nästan dagligen bara av alla lyft. Barnet väger 13,3 kg. Tills han vägde 10kg tyckte jag det gick bra men nu blir jag mest häpen när jag ser föräldrar som bär sovandes barn. Hjälp vad jobbigt! Eller är det inte det för er?

Anonym sa...

Tanterna är otroligt coola.

Annika sa...

Damerna är såå fina. Jag med vill se ut så!
JAG med om jag får leva tills jag blir så gammal (I HOPE!!!!).

Miss Marie sa...

Ruth - ja, det är ju väldigt vanligt att bära barn i många kulturer! Det är ju bara i västerländsk kultur som vi inte gör det så mycket. Läste inne hos A Cup of Jo om några mammor i Kongo, och där bärs barnen jämt upp till två års ålder. Inspirerande!

Storasyster - jag med! :)

Hjärnfrys - yes, det är Caroline. Väldigt söt klänning!

Anonym - det är du som är svag! ;) Nej, skojar bara! Vi har en son som ofta vill bli buren, så för oss är det antingen att bära på höften eller på axlarna, vilket blir tungt, så då fungerar sjal och sele bra! Men visst, det blir tungt ibland!

Anonym - eller hur! :)

Miss Marie sa...

Annika - det håller vi tummarna för! :)