tisdag, september 03, 2013

Sänghimlar och var är vi nu?


Jag har förstått att en del är lita förvirrade över var vi är och när vi ska flytta! Alfred och jag kom tillbaka till München igår och nu kommer vi vara här tills vi flyttar till England i slutet av september. Det kommer en flyttfirma som ska flytta allt men innan dess har jag tänkt att vi ska rensa ut lite skräp saker som vi inte behöver släpa med oss.

Det är ju inte så jäkligt kul att flytta, så jag fokuserar istället på allt kul vi kommer ha i England med att försöka få in alla våra saker i de minimala engelska rummen. Vi har en lägenhet i England, men den är på andra våningen utan hiss i ett inte alltför barnvänligt område, så vi har bestämt att fortsätta hyra ut den och har istället hyrt ett litet terraced mews house (litet radhus) i en liten by, som vi ska bo i tills vi hittar nåt ställe att köpa. En av de saker vi kommer göra oss av med är Alfreds säng, det är hans gamla spjälsäng som man kan ta bort ena sidan på och ha som vanlig säng, och vi kommer inte ha plats med både en säng till honom plus gästsäng, så han kommer få sova i en stor dubbelsäng! Jag har börjat fundera på hur man kan göra sängen lite mysigare, så den inte känns så stor och har kommit fram till att någon sorts sänghimmel borde fundera. Rummet är inte tillräckligt stort för att få plats med ett indiantält att mysa i (som jag älskar) så jag tänker mig att sänghimmel kan göra sängen till en mysplats också. Hänger ni med? Har ni några bra tips att dela med er av?


Bildkällor, se min Pinterest.

13 kommentarer:

Desiree sa...

Åh så ni är tillbaka i Munchen nu. Usch just att flytta är inte så himla kul utan mest en massa jobb. MEN, det som är väldigt bra med att flytta är att man faktiskt får chansen och ser till att rensa ut en hel del. Man måste liksom gå igenom allt man har. Det är superbra även om det inte är direkt kul. Låter klokt med radhuset som ni hyrt.
Är det vanligast att man köper sitt boende i England eller finns det en bra och fungerande hyresmarknad. Här i Schweiz är det många som hyr permanent. Verkar lika vanligt att hyra som att köpa.
Skönt dock att få komma på plats och kolla in olika områden, skolor och avstånd till jobb ect innan man slår till och köper något.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - det är både och, många unga har svårt att komma in på bostadsmarknaden eftersom huspriserna är så dyra, så då är de fast med höga hyror och kan inte spara till handpenning. Annars är det vanligast att man köper!

Sofia sa...

Låter mysigt med en liten by! Ska bli spännande att läsa om erat nya liv i England. Och ja, jag önskade också att vi hade ett hus och bodde på bottenvåningen, men hus i London är ju inte billigt direkt! :/

petchie sa...

Spännande med flytt och nytt boende! Hoppas att det blir mysigt med engelskt byliv och att ni inte kommer att sakna munchen alltför mycket. Hur långt är det till närmsta stad (Liverpool?)? Vi har löst gästsängproblematiken med att ha två 80-madrasser plus 'spjälbottnar' i Viggos rum. De två spjälbottnarna ligger på varandra, och ovanpå en av madrasserna. Den andra madrassen står mot väggen så det blir som en soffa. När gästerna kommer kan vi lägga ut dem bredvid varandra. Det är en låg säng mao utan ben men eftersom Viggo precis slutat att sova i spjälsängen tycker vi det är bra att han inte faller från någon höjd när han trillar av.. Sänghimmel-beskrivning från Leila Lindholm fanns i senaste numret av Family Living

Miss Marie sa...

Sofia - det är ingen superliten by, men mindre än München! ;) Ska bli skönt att få andas havsluft igen! :)

Petchie - det är cirka en timme till Liverpool (lagom långt till svärisarna alltså! ;), men trekvart till Manchester. Och så bor vi 20 minuter från Preston som är vår närmaste stad! Såg Leilas sänghimmel-beskrivning, men det kändes lite avancerat när det står att man ska gå till en smed för att fixa ställningen, jag känner ingen smed! ;)

petchie sa...

Ha ha, jag vet! Men tror du inte att man kan fixa ngt liknande med tex en kort gardinstång? Förresten jag funderar på att köpa en Hemnes bäddsoffa till Viggos rum när han vant sig vid att ligga i vanlig säng och inte trillar ner så ofta.

Miss Marie sa...

Petchie - jo, jag funderar på att fixa det med gardinstång, eller en stor broderiring som de använt på projekten på bilderna.

Anna, Fair and True sa...

Vad mysigt med mews!

Ang sang, Ikea har ju en dagbadd, minns inte namnet nu (tror det borjade pa H eller B), men vit och jattefin iaf. Kanske en sadan som ni istaller drar ut nar gasterna kommer? Blir ju mysigare och ni kan gora en mindre sanghimmel.

Anna, Fair and True sa...

Kan ha varit Hemnes (hinner inte kolla deras sida nu)

petchie sa...

Anna, det är nog Hemnes du tänker på! Dagbädd som kan göras om till dubbelsäng.

Miss Marie sa...

Anna - ja, jag har sett Hemnes! Gillar mycket! Men visste inte att den kan dras ut? Får kolla in.

Petchie - tack! :)

Sofia sa...

Marie, vi har en Hemnes och den är jättebra eftersom den inte tar så mycket plats! Blir som en dubbelsäng om man drar ut den. Smidigt med lite förvaringsutrymme med lådor under också.

Miss Marie sa...

Sofia - kollade den online, ser riktigt bra ut!