onsdag, oktober 23, 2013

It's Always Rainy in England...Konstigt nog är det Engelsmannen som har svårast att acklimatisera till vädret här på engelska kusten. Jag kommer ihåg från förra gången jag bodde i England, då gick jag alltid runt med paraply i väskan, oavsett om det är soligt när man vaknar kan man var 90% säkert på att det kommer regna någon gång under dagen! Engelsmannen har ju ändå växt upp här i trakterna, men han verkar ha glömt bort hur det är! 

Hursomhelst, i söndags, när Alfred somnt i vagnen, tog vi skydd från regnet inne på närmaste puben. Jag smakade Pimm's Winter T-Pots och det var värmande gott! Pimms med varm äppeljuice, det var precis vad jag behövde. Vi blev läskade av all mat som serverades på puben, färska ostron, fluffiga Yorkshire-puddingar, krispiga Fish & Chips, men sen gick vi hem och stoppade in vår egen Sunday Roast i ugnen. Minst lika god som vilken pubmat som helst!


10 kommentarer:

Annika sa...

ÅÅÅ det där med pubar i England o pubmat verkar så himla MYSIGT!!
OCH trevligt.
Minsta by verkar ha en liten myspub.
Regn och rusk och en stund på puben. Love it!!
Er egen roast låter inte dum heller.
I am hungry today :-)))

Miss Marie sa...

Annika - ja, varje by har en pub, no matter how small! :) så gott med Sunday Roast!

Anonym sa...

Haha! Jag tänkte precis fråga om vädret verkligen är så dåligt som alla säger!
Min man kommer ju härifrån franska rivieran och han säger att han aldrig skulle kunna flytta till England för att det regnar jämt och ständigt men jag säger alltid; "-Men så farligt kan det väl inte vara!?"
Men det verkar vara det ju ;)
Anna, Fair and True sa...

Harligt! Perfekt for nar det regnar ocksa, att kunna slinka in pa en pub!

Nagot helt annat, har du tips pa sajter att bestalla halsband eller armband med barnets namn eller initialer pa? Vill ge i present till en kompis.

storasyster sa...

Trist m blött regn varje dag?! Pub -Ja tack!!

Anonym sa...

Vilken fin bild på dig på puben!
Tips till Anna, Fair and True är att kolla byhovland.se De har mycket fina namnsmycken - min favorit! /Susanne

Miss Marie sa...

Annalena - alltså, det är nog inte så i hela England, men här vid kusten är det myyycket regn! :)

Anna - Etsy tycker jag har mycket fint, exempelvis de här: https://www.etsy.com/se-en/shop/cinnamonsticks?section_id=5751446 Eller kolla in Lilla U, http://littleujewelbox.blogspot.co.uk/

Storasyster - :)

Susanne - tack för tips! :)

Desiree sa...

Ja man undrar lite över alla dessa myter man hört om England typ att det alltid regnar. Men det stämmer kanske ganska väl. Ni bor ju dessutom på västkusten av landet så jag antar att det nästan regnar mer där. Fler moln som driver in från Atlanten och ni är ganska mycket första landmassan som dessa moln når. Låter gott med allt ni provsmakade på puben. Borta bra men hemma bäst, så är det ju även många gånger på matfronten.
Jag tror dessutom att det är svårare för Engelskmannen att acklimatisera sig. Det är svårare att flytta hem än att flytta till nytt land. Ligger mycket i detta.

Saltistjejen sa...

Haha kanske är det p g a vädret det finns så många pubar i England?! ;)
Jag tror det är så att när man bott borta flera år glömmer man lätt vissa saker. T eax blir jag lika förvånad varje gång jag besöker Sverige på senhöst eller vinter över HUR MÖRKT det verkligen är där då! Jag tycker ju att det är korta dagar här nu och under vintern, men det är ju INGET jämfört med Sverige samma årstid! Självklart VET jag detta men upplevelsen blir ändå alltid som ny då vi är där november, december eller januari. Kanske lika för din Engelsman och regnet?
Kram!

Sophie sa...

Bodde i London i 7 år och upplevde inte att det regnade särskilt mycket. Kusten är nog värre som sagt....