Nu är det äntligen pumpasäson igen! Så gott. Jag hittade ett recept på
pumpa- och äppelsoppa från Martha Stewart och med lite modifikationer blev det en värmande god soppa att avnjuta en murrig höstkväll.
1,5 kilo butternut squash
4 äpplen
1 lök
2 morötter
1 chili
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
kummin
koriander
turmeric
buljong
vatten
Finhacka lök, vitlök och chili och fräs i lite olivolja tills allt är mjukt. Skala och skär pumpan i mindre bitar och låt den fräsa med i olivoljan i cirka 10 minuter, tills den blivit mjuk. Skala, kärna ur och dela äpplena i mindre bitar, skala och skär morötterna och tillsätt i grytan. Häll i vatten så att det precis täcker grönsakerna. Tillsätt buljong och kryddor och låt puttra i 30 minuter, tills alla grönsaker är mjuka. Mixa slät med en mixerstav.
Brödkrutonger
Ta något bröd du har hemma, det får gärna vara lite gammalt och hårt. Jag hade tortillas hemma, men det funkar med vilket bröd som helst. Skär dom i små fyrkanter, blanda med lite olivolja och salt och in i ugnen på 175 grader i 5-10 minuter, tills krutongerna fått fin färg.
4 kommentarer:
Låter gott. Vi åt kräft/räksoppa igår och seller/ tomat/ lök/ morotssoppa. Gott kulna höstkvällar.
Denna soppa tror jag att jag kommer att älska. Tack för receptet :-)
Ullis - mycket gott med soppa!
Desiree - varsågod! :)
MUMS!!
DEN borde jag göra!
SMASK!!
Skicka en kommentar