onsdag, oktober 30, 2013

Trots och kärlekAlfred har upptäckt det här med fickor. Vääääldigt kul att kunna stoppa händerna i fickorna och gå omkring.


Annars är det här en kille som är inne i en trotsperiod. Jag tror han tar ut all sin ilska som han har inom sig sedan vi tvingade iväg honom från sitt liv och sina kompisar i München, så det är mycket nej, nej, nej! NEJ! Och mycket "dumma morfar", vilket är lite konstigt eftersom morfar annars är en storfavorit, men jag antar att han får ta smällen eftersom han inte är här. Men igår var det också "dumma iPad, dumma skor, dumma bil och dumma allt".


Är man snart tre år så får man väl vilja vara ifred ibland. Eller hur?


Annars är han så himlans rolig att vara med nuförtiden. Snack, snack. Det är många engelska uttryck som fastnat hos honom; "be back in a second", "hang on a minute!", "thanks a lot", "oh yeah, that's cute", favoriten "that's right!" fast Alfred säger mer "dats wight!" och så vidare, och han kanske inte använder dom helt korrekt, men det är väldigt gulligt. Det är också mycket "on Thursday", oavsett vilken dag vi ska göra något på.


Och också en hel del "jag älskar dig, mamma!" vilket såklart värmer gott. Jag älskar dig också, Alfred, mer än du någonsin kommer förstå.

12 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Åh en så fin bestämd liten kille!
När börjar han preschool, eller det heter väl nursery i engelska skolor? Våra började redan när de var 2.5, men bara 2-3 timmar per dag. Det gillade både de, och deras mamma...

Carin sa...

Oj, vad gullig din pojke är! Min lillkille blir 3 i januari och jag känner igen så himla mycket av det här. Det är en rolig, men ibland väldigt tröttsam ålder.

kalaslotta i usa sa...

Du känner ju mig...jag är kass på att kommentera. Men ju kände jag att jag måste säga till dig hur fantastiskt duktig fotograf du är. Du levererar bilder på löpande band som är breathtaking. TACK.

Jag älskar din blogg..läser jämt..

KRamen

Anonym sa...

Härlig ålder! Och envis ålder ;-)
Klart han måste visa lite att han inte gillar att hans vänner blev kvar i Tyskland men snart han han nya vänner!
Fina bilder, som vanligt!

Ullis sa...

Vi älskar dig Alfred.

Desiree sa...

Åh liten sötis i stora världen. Helt fantstiskt underbara bilder!Älskar dem. Du lyckas som sagt fånga de där stunderna som man önskar och så gärna vill föreviga. Guldkorn från vardagen. Jo nog får man vara lite trotsig och lite dumma allt med tanke på de stora omställningar det är med att byta land, kompisar och allt annat.
Kram!

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - jag tror han kan börja när han är runt 3 år, sen börjar riktiga skolan när de är 5.

Carin - ja, visst är det en rolig ålder! Men ibland lite jobbig! ;)

Lotta - åh, tack! Vilken otorligt fin kommentar! så glad jag blir! :)

Brysselkakan - ja, jag tror nog han kommer över det snart, hopps jag iallafall! ;)

Ullis - :)

Desiree - tack för de fina orden! Jag gillar också de här bilderna, det visar hur han är! :)

Anonym sa...

Kan säkert vara flytten. Vi kände inte alls igen vâr nästan tvââring efter vâr flytt. Han var jätteagressiv, trotsig och bets och slogs vilket han aldrig gjort tidigare.
Och han älskade helt plötsligt att prata med mormor och morfar i telefon; och att titta i fotoalbum med bilder "hemifrân".
Men det gick över; även om han fortfarande inte stortrivs pâ förskolan efter 2 mânader; han är lugn och glad igen; fast han är fortfarande lite mammigare än innan!

Miss Marie sa...

Anonym - ja, jag tror nog det är så! Skönt att det har blivit bättre för er!

Annika sa...

VAD söt han är!!
Hur har han tagit flytten?
Säger som alla andra, du tar otroligt fina ögonblicksbilder.

storasyster sa...

Vad du växer?!! Kom o krama moster! Visst är den här åldern härlig. Men varjr ålder har ju sin charm :))

Anna, Fair and True sa...

Känner igen det där, både trotset/bråken och kärleken.