fredag, oktober 25, 2013

Varm choklad och nu är det helg igen!Det var med lite sorg i hjärtat som jag gjorde sista varma chokladen häromdagen med den underbara chokladen Copeaux de Chocolat från Dolfin, som jag hade med från München. Det är chokladflingor som man kan blanda i allt möjligt, men vår favorit är enkel vanlig choklad. Hur gott som helst!

Så ingen varm chokld i helgen alltså, fast det kan nog behövas ändå eftersom det ska regna hela tiden. No news there, alltså. Engelsmannens bror kommer på besök i helgen och så ska vi karva pumpor till Halloween på torsdag. Förresten ska vi på Halloween-kalas på torsdag, så har ni något lagom läskigt tips på vad man ska baka tages det tacksamt emot!

När vi ändå är inne på tips, jag skulle vilja läsa på om Montessori men det är lite svårt att veta vilken bok man ska läsa när det finns så många, finns det någon läsare som har något tips att dela med sig av?

Och nu är det visst helg igen! Hoppas det blir en bra en!

7 kommentarer:

Desiree sa...

Yum, så gott med varm choklad för kyliga höstdagar. Här har det varit ganska varmt hittills så ännu har jag inte riktigt blivit sugen på varm choklad.
Kul med Halloween kalas :-)
Kolla in på Martha Stewarts hemsida för att finna inspirerande Halloween bakrecept.
Trevlig helg med besök och allt.
Kram!

Anna, Fair and True sa...

Läs om Reggio Emilia istället eller också. Montessori är väl ok men det är väldigt styrt lärande. Maria Montessori utvecklades ju ursprungligen pedagogiken för förståndshandikappade och funktionshindrade och de besöker säkert mer handledning. De har iaf mer färdiga ramar och material som barnen jobbar med snarare än mer fri och kreativ användning av material. Reggio Emilia har också mycket skapande verksamhet liksom Montessori men man låter barnen experimentera och reflektera över material, färger och mönster. Montessori jobbar också mycket med att lära barnen att klä på sig och klippa med sax osv men det, särskilt det senare, kan jag lära mitt barn hemma. T ex vad det gäller sax var det ett mål i förskolan förut, t ex vid den här åldern ska barnen kunna klippa med sax, medan den nya läroplanen är mer att sax är ett verktyg av många men det är inte mål i sig, mer process om du förstår skillnaden. Sedan menar jag såklart inte att Montessori är dåligt. Reggio Emilia finns det ganska få förskolor som är renodlade Reggio men svensk förskoleplan är inspirerad av Reggio. Du kan läsa mer på Reggio Emilia-institutets hemsida. Det finns ju en massa Montessori-förskolor så de är givetvis kompatibla med den svenska läroplanen också (och skolplanen när det är på skolnivå).

Nu är detta utifrån den svenska situationen och jag vet inte lika mycket vad det finns för olika pedagogiker på förskolor i England förutom de som jobbar med Montessori.

Anna, Fair and True sa...

Lite dålig svenska ser jag men hoppas du förstår vad jag menar.

Det ska stå "behöver handledning" och inte "besöker"

London Mummy sa...

En mkt nara och god van till mig, Vivien, ar utbildad montessori teacher - nagot som hon verkligen brinner for. Hon kan vagleda och rada dig. Du hittar henne har: http://thedabsters.blogspot.co.uk

Hoppas ni far en nagorlunda torr helg dar uppe :-)

eastcoastmom sa...

Har ingen koll på Montessori, alls. Våra kids har gått ganska vanliga preschools (Brasilien, Tjeckien och USA).
Du får leta efter bra choklad i England, eller finns det bara the?

Jenny sa...

Jag håller ovan. Jag gick i Montessori och för MIG var det inte bra. Sedan introducerade min mamma Reggio Emilia till vår kommun, hon var nere i Italien flera gånger och har lärt ut det i andra länder. DET var rätt för mig. Så mitt tips är Reggio.

Anonym sa...

Montessoripedagogik i förskola och skola är boken jag tycker du ska börja med! Lättläst och bra./Susanne