måndag, november 25, 2013

För man kan ju inte alltid (aldrig?) vara nöjd


Det har blivit kallt i England! Med några få grader över nollan är det kallt både inne och ute, för vårt hus läcker som ett såll. Igår drog Engelsmannen ut kylskåpet, för vi kände ett drag över golvet när vi stod vid diskbänken, och då såg vi att golvet inte når hela vägen mot väggen! Det är sånt jag hatar med engelska hus, att det hela tiden snålas på allt! Står man vid vår ytterdörr så är det som att man står framför en vindmaskin. Typ. Helt jäkla löjligt att dom inte har en ytterdörr som är isolerad?! Jag menar, hur svårt ska det vara?

Hursomhelst, idag köpte jag ett gäng rosor som ska få mig på bättre humör och nu ska jag iväg och köpa ett par tofflor så jag inte ska förfrysa mina tår!

Och justja, min kamera dränktes i linsvätska och har nu gått i pension. Snälla tomten, en ny kanske?

/Surkärringen

14 kommentarer:

Carin sa...

Så jäkla surt med kameran. Jag känner igen den känslan (vår ugn pajade i förra veckan och det är bara toppen på isberget).

Och ja visst snålar dom ofta. Out of sight out of mind liksom. Jag kommer ihåg när vi renoverade köket och skulle lägga klinkers på golver, så blev byggaren otroligt förvånad att vi skulle lägga ända in till väggen. Vi sa nåt i stil med "ja, men det hjälper ju om text tvättmaskinen läcker, och det blir inte så kallt". Han tittade på oss som om vi var galna!

Anonym sa...

Hu!! Innan jag träffade min spanjor och fick uppleva hans föräldrars kalla hus sa jag alltid att jag aldrig frusit så mycket inomhus som i Australien (deras vinter, ingen värme, ingen isolering) och Skottland! Min bror bodde i Skottland några år och det fanns ingen tröskel till hans ytterdörr (lägenhet, så till trapphuset) utan en springa på ca 4 cm mellan dörr och golv! Svinkallt!! Lider med dig! Har bunkrat upp med flanellpyjamasar inför den spanska julen i år...

eastcoastmom sa...

Flanellpyjamas är supermysigt, bara ett tips...

Anonym sa...

Vi är rätt bra på det där med isolering och värme i Sverige och jag antar att de är det i Tyskland också. Du får köpa ett tunt ylle underställ som du kan ha under allt. Det lär behövas i vinter.
Och kameran... Så trist... Så nu blir det mobilkameran ett tag antar jag?

Ullis sa...

Ja, täta kan de inte. Får hoppas vintern inte blir för bister.
Skönt med varma tofflor.

Sofia sa...

Vad trist med kameran.

Och husen. Själv spenderar jag mycket tid på hemnet just nu....

Anonym sa...

Känner igen det där, känner också en kraftig bris kring fötterna när jag står o diskar.... På något sätt så blir man väl van, innan min flytt till England så förstod jag inte riktigt vitsen av tofflor etc. Nu har jag ett par rejäla tofflor som inhandlades idag på Oliver Bonas(som jag tror t.om är svenska) och en draft excluder till ytterdörren (hittade en söt från Laura Ashley) så nu är jag redo att möta vintern.
Lycka till och hoppas att vintern inte blir allt för kall eller blåsig.
/ Hanna

Desiree sa...

Åh vad synd med kameran. Hoppas tomten är snäll och kan komma med en ny. Minns det där med dålig byggstandard på hus även i USA. Ingen vidare isolering. Vårt hus i Alabama läckte som ett soll både på värme och kyla beroende på om det var vinter eller sommar. Du gör helt rätt i att köpa ett bara gosiga tofflor. Tofflor, sockor och sköna koftor är nog något du får investera i.
Kram!

Iccan sa...

Man får vara sur ibland. Jag är det just nu. Fick just mejl från styrelsen i bostadsrättsföreningen om höjning av avgiften med 10 % för några trista dörrar som ska bytas.. Ja ja. Läser byggnadsteknik just nu och kan verkligen inte förstå varför de bygger som de gör i bl.a. England! I Sverige har vi ju hur många byggregler som helst att följa (har jag förstått nu) = toppen!

Miss Marie sa...

Carin - haha, ja, ibland känner man sig mer som utlänning än andra gånger! ;)

Petchie - ok, så dåligt är det inte här, har iaf tröskel, men däremot är det fritt drag från brevinkastet! weird...

Eastcoastmom - kan man gå runt med det hela dagen?! ;)

Brysselkakan - ja, är man van vid tysk o svensk standard är det svårt att vänja sig! Japp, blir mobilen ett tag nu!

Ullis - jag längtar efter er golvvärme! ;)

Sofia - och jag på pinterest där jag pinnar hus efter hus... ;)

Hanna - ja, tror definitivt man blir van! Det handlar nog mycket om att tänka om, draft excluder och tofflor är bra! ;) Har också införskaffat båda...

Desiree - ja, vad är det med människor som inte kan bygga hus?!

Iccan - det är det som är så jobbigt när man kollar hus här och jämför vad man kan få för pengarna i Sverige, som isolerade hus tex!!!

Jenny sa...

Ibland måste man ha dåliga dagar, så de andra kan bli bättre. RIP, kameran...

Jag har två lägen på mina element (de är gamla). Antingen får jag ha typ 25 grader varmt (helt omöjligt att sova) eller skitkallt (bättre att sova men omöjligt att gå upp på morgonen).... Lite så jobbar vi i Sverige. ;) Hoppas ni får lite varmare snart, kanske att vägg/golvsituationen löser sig (herre!). Kram!

Jonna sa...

Usch ja, det där alltså...vi brukade lägga en stoppad kudde precis vid glipan under dörren när vi bodde i London. Lite tragiskt är det ju dessutom att det finns en hel marknad för "door bottom draught excluders" varför inte bara bygga bättre än så? Blir tokig bara av att tänka tillbaka på det där.

Visserligen måste jag nog säga att det främst verkar vara i de äldre byggnaderna som det är så. I vår lägenhet (byggdes 2007) i norra England så finns ordentliga branddörrar utan glipa! Med andra ord, förbättring :)

Anna, Fair and True sa...

Usch ja, du får köpa många sådana där "korvar" och lägga vid alla glapp.

Jag fattar inte varför de fortfarande efter ett antal hundra år med modern byggkonst verkar tro att de bor i subtropiskt klimat!

Anonym sa...

Haha, jag minns att det blåste in genom nyckelhålet i ytterdörren i London, det var en sån där stor nyckel som kräver ett stort lås och man såg rakt ut genom det! I Tyskland funkade det bra i vår lägenhet, men i den min man bodde i först var det någon sorts läskiga gaselement som liksom brann med en låga, hu!
Synd med kameran, hoppas tomten hittar till dig med en ny! /Susanne