torsdag, november 28, 2013

ThankfulEn dag som denna, då det är Thanksgiving i det stora landet i väst, kan det vara väl värt att fundera över vad man är tacksam för, även om man inte firar Thanksgiving. 

Jag är tacksam för det här leendet och små armar runt min hals som viskar "jag älskar dig, mamma!". Jag är tacksam för en man som går före eller följer efter mig när det behövs. Jag är tacksam för en familj som jag står nära fastän jag inte bott i samma land som dem i flera år. Jag är tacksam för vänner som ibland försvinner i periferin men som alltid finns i mitt hjärta. Jag är tacksam för att du läser mina tankar och funderingar här på bloggen och lämnar du kommentarer eller skickar fina mejl till mig blir jag alldeles till mig. Jag är tacksam för att jag är lycklig trots att jag inte är helt nöjd. Jag är tacksam för att jag fortfarande har drömmar kvar att uppfylla.

Vad är du tacksam över?

10 kommentarer:

Lotta sa...

Vad fint Marie!

Jag är tacksam för så mycket. Listan kan bli hur lång som helst. Mina barn, min man, familjen, vänner...vad vore livet utan dem. Att få vara med helt enkelt. Tacksam för mitt fantastiska arbete.

Tacksam för alla fina vänner genom bloggen och all fin respons.

Tacksam för att jag har hittat dig här.

KRAM

Iccan sa...

Tacksam för en vän som Du. Blir varm i hjärtat vid minnet av en bilfärd med picknick till Berg vid en tidpunkt då hjärtat var sprucket. Minnet av då jag senast var hemma i Sverige och åkte gamla bilen & sätter in en cd-skiva som en kär vän satt samman.. Alla hjärtans dagkortet jag fann när jag rensade i mitt barndomshem i somras. Ingen utom du har skickat ett alla hjärtans dagkort till mig (dessutom ett hemmagjort)! KRAM!

Anonym sa...

Sanna ord, Marie! Det finns massor att vara tacksam över, bara man ger sig tid att se dem!
Jag är tacksam över att jag och min man lyckats fostra tre underbara unga män som är unika var och en på sitt sätt, som fungera ihop med andra och som lever sina liv självständigt.
Tacksam för att jag har, sedan snart 28 år, en underbar man vid min sida. Som ser mig, bekräftar mig och gör mig lycklig.
Också tacksam över att jag numera kan leva mitt liv på mina villkor och må bra!
Så alla ni där ute: öppna ögonen och se vad ni har!

Anna, Fair and True sa...

Vilken fin bild på Alfred!

Jag är tacksam för ungefär samma saker som du - det livet handlar om - och just nu tacksam för att jag har en liten kille hemma som blir så glad när mamma kommer hem från jobbet och inte kan vänta en sekund på min famn (och mina tuttar också kanske haha) och som börjat säga "mamam" :)

Anna, Fair and True sa...

Jag skulle skriva "mamma" fast "mamam" är nog mer som det låter haha. Han säger "bapba" också ibland :)

Anonym sa...

Jag är otroligt tacksam över att jag och min dotter har mött mannen i vårt liv, att vi får fungera som en familj tillsammans. Tryggheten är nog den bästa känsla jag någonsin haft. Jag är tacksam över att jag kommer ihåg att vara tacksam, nästan varje dag. Även när jag torkar fettfläckar från kylskåpet och muttrar över att skrapa rutorna brukar jag verkligen avbryta mig i tanken och tänka på hur himla lyckligt lottad jag är, vilken tur jag haft.

Sen är jag precis som Angelica så tacksam över att ha dig som vän. Du har verkligen förmågan att lugna mig och göra mig trygg även när det stormar som värst. Det finns ingen, absolut ingen som du. Du är unik.


Storasyster sa...

Men... här sitter jag helt tårögd och läser både det du har skrivit men även vad Iccan o T har skrivit. Vad fina ni är och det ni har ihop är unikt. Hur ni ständigt "hittar tillbaka" till varandra.

Jag är tacksam för att jag är frisk och att jag kan vara hemma så länge med mina fantastiska barn. Jag är tacksam över att jag har en så fin och omtänksam sambo. Min stora familj som jag har, nästan, daglig kontakt med. Och som alltid finns där i vått och torrt.

Det är viktigt att stanna upp och tänka till i vår tråkiga vardag vad vi är lyckliga över. Då blir den tråkiga vardagen helt plötsligt mera värdefull.

Miss Marie sa...

Lotta - tack för att du delar med dig! :)

Iccan - åh, tack för alla minnen! :)

Brysselkakan - tack för att du delar med dig! :)

Anna - förstår att du är tacksam för det! :) Bilden är från början av året, men jag blir alltid lika glad när jag ser den! :)

T - åh, vad fint skrivet! Tack! :)

Storasyster - visst är det så! :)

Sofia sa...

Vad fint Marie!

Jag är tacksam att jag har en frisk helt underbar son. Och att jag har möjlighet att vara hemma med honom utan att behöva skynda tillbaka till något jobb.
Jag är tacksam att jag har en man som gör sitt absolut bästa att vara en förälder och som ger mig så mycket stöd som han kan.
Jag är tacksam att jag har en underbar familj i Sverige.
Jag är tacksam att jag har två hemländer.
Jag är tacksam att jag har möjlighet att bo i en sådan kul stad som London med min lilla bebis!
Och jag är tacksam för att fina människor som du påminner mig att vara tacksam...:)

Miss Marie sa...

Sofia - tack för dina ord! :)