tisdag, december 31, 2013

Mitt 2013


Januari:


Året började i Sverige. Jag skrev upp mina regler när man flyger med småbarn och så blev jag sur på skoföretaget Kavat. Det snöade i München så jag piggade upp med pasteller och finheter innan det kom mer snö! Jag bakade semlor och Alfreds favoritkakor för sen firade vi vår fina tvååring!

Februari:


Föhnvinden kom med varma vindar och Alfred var (och är fortfarande!) en liten snackpelle. Jag snackade om att det är dyrt med barn, eller? Alfred hade hjärtbyxor, jag njöt av vackra blommor och så kom det mer snö och lite sol! Det kändes som om vi var sjuka hela vintern, men kärlek fick oss på fötterna igen. Det kom besök och det betyder mycket fika och mat. Vi gick på café och så visade jag upp konst på min vägg. Det pendlade från glamour på Ocars-galan till ond historia i Dachaus koncentrationsläger.

Mars:


Vi fann solen i Liverpool! Alfred var sömnig under resan, jag tipsade om shopping i England och så avnjöt vi Afternoon Tea. Alfred pratade hela tiden och så kom våren! Det var musik på Münchens gator och vi hade en kulturdag. Jag visade upp nyheter i badrumsskåpet, Alfred sin balanscykel och sen landade vi i ett snöigt Sverige, väldigt mycket snö. Jag svarade på frågor och så överraskade min mor och systrar mig med en spa-dag på Loka Brunn! Härligt. Det var is på sjön och så blev det en tur till Linköping och Brunneby MusteriGlad Påsk! Sa Alfred som söt påskkärring.

April:


I Sverige fyllde vi minnesbanken med dagar att minnas, som dagen på isen. Vi hälsade på hemma hos min syster och tog visst med kylan hem till München. Jag funderade på mammajobb och våren kom tillbaka och vi avverkade picknick efter picknick! Alfred pratade på och var... tja, Alfred helt enkelt!

Maj:


Första maj firade vi på Biergartens, vi hade besökare och gick på Frühlingsfest. Sen åkte vi tåg till VENEDIG! Det tror jag var min höjdpunkt  året, jag njöt varje dag av maten och annat. Underbart. Sen drog jag på mig läppstift och satte upp en tavelvägg. Jag fick nagellack på posten och hade en regnig mors dagSen åkte vi till Liverpool!

Juni:


Vi spelade cricket England. Vi fick fint väder och jag berättade om Alfred och dockan. Vi for till Sverige, kollade får, åt jordgubbar och hade det fint. Vi plockade midsommarblommor och firade midsommar. Vi råkade se en älg, gick på skogspromenad och åkte tåg.

Juli:


Picknick! Det gillar vi! Härligt! Det var gatufest och tavelväggen blev klar. München var good and bad och min kärlek och jag firade vår fjärde bröllopsdag. Vi fotograferade bröllop och Engelsmannen lärde sig cykla på enhjuling! Jag bildbombade, skrev om kontraster och så fick Alfred ett jack i huvudet och vi fick åka till sjukhuset! Fina vänner kom på besök och sen blev det varmt. Vi badade, åt aprikos- och lavendelkaka och Alfred pratade på.

Augusti:

 
Blueberry Mojitos! Så gott. Vi sa hej då München och for till Julita. Alfred hade kul med kusinerna i blåbärsskogen. Jag snackade om distansförhållande och att vara en expat-mamma. Vi njöt av ögonblick och fina augustikvällarKvarntorpshögen besöktes, Alfred var snygg i grönt och vi såg en svan. Go' Glass fick en eller två besök av oss (godaste glassen!) och jag mötte upp med ett gäng gamla kompisarAlla små ögonblick sparades i minnesbanken.

September:


Bland grisar och katter började månaden, vi åkte till Nora och plockade äpplenSkogen gör mig varm i hjärtat och så blev det fiskande i sjön. Tillbaka i München åkte vi upp i Olympiatornet och Alfred pratadeBarnvakt kom, vi gick på bröllop och vår sista gatufest. Jag snackade barnomsorg och klädkoden till Oktoberfest innan vi njöt av den sista innan flytten!

Oktober:


Med darriga ben landade vi i England. Vi mindes de sista dagarna i München. Alfred fick en ny fåtölj och vi visade upp våra kvarter. Det blev en utflykt till The Lake District och jag visade var vi bor, där vi har 3 minuter till stranden. Jag klagade på regn men vissa saker var ändå bra! Min choklad tog slut, Alfred fick vänja sig vid reaktioner då han bar nagellack och jag visade fina saker i köket. Vi var i Blackpool, Alfred trotsade och det blev Halloween.

November:


Vi var i Liverpool och det var dags för fyrverkerier och nya regnstövlar för Alfred. Jag tipsade om var man kan äta i München och Alfred sjöng. Vi var på bio, njöt av solen och glittrade. Besökare kom till oss och vi åkte på utflykt och shoppade. Det var kallt och kallt men jag var ändå (lite) tacksam och färgglad.

December:


Äntligen blev det adventstider som vi firade på en strand! Jag pratade pojkar och flickor, vi träffade jultomten och firade tidig jul som ni bland annat kunde se på Instagram. Vi for till Sverige där det var mindre snö än vi hade hoppats men vi älskade julkalendern, det vackra månskenet och att ta en promenad. Vi kom i julstämning med julpysslande och önskade en god jul!

5 kommentarer:

Jenny sa...

Oj vilket fint inlägg! Vad lång tid det måste ha tagit att få ihop det. Det har varit kul att följa dig ännu ett år och ska bli kul att följa dig under 2014. Kram och gott nytt år!

Lotta sa...

Ljuvliga bilder! Älskar det och allt fint du skriver.

Tack för allt Marie och för att du tar dig tid att hälsa på hos mig och lämna fina ord!

Gott Nytt År!

Stor kram
Lotta

Miss Marie sa...

Jenny - det tog ett tag, men himla kul att gå igenom året och se vad jag har haft för mig! Tack detsamma! :)

Lotta - tack så mycket, och tack detsamma! :)

Annika sa...

Marie! SÅ fint och så ambitiöst med alla länkar till dina tidigare inlägg. Gillar det verkligen!
Det är en fröjd att läsa dina blogg, och ta del av alla vackra ord och foton!!!
GOTT NYTT ÅR!!!

Miss Marie sa...

Annika - det är kul att gå igenom vad som har hänt under året, det är mer än man tror som hänt! :)