söndag, december 01, 2013

Söndagssvep, 1 december 2013Första advent! Love it!


Snygg klänning från H&M passar perfekt till julen!


Childhood foundation kommer med ett gäng nya armband lagom till julen för att fira deras 15-årsjubileum.  


Inte till jul, men till våren kommer Åhlens med den här skönheten...


Cool kofta till lillen! Från Marks & Spencers.


Världens sötaste isbjörn hjälper dig i köket! Från Anthropologie så klart.


Weronica har tapetserat sitt matrum med fin Josef Frank-tapet, så läckert och så kul med folk som gillar att gå ifrån ljusa väggar!


Gravida Rachel Zoe var ute på promenad med maken och sonen Skyler. Så där gillar Alfred också att svingas när vi är ute och går! Och visst ser det lite ut som att Rachel inte har några fötter med de där suuuperlåååånga jeansen?!


Förra gången var det Sarah Jessica Parkers döttrar som hade kläder från Livly, nu är det Orlando Blooms son Flynn som har shoppat kappa och mössa från samma ställe! Den där kappan är ju bara så söt.


Theo och Beau sover middag tillsammans varje dag. A-D-O-R-A-B-L-E!


Julfint!


Vit chokladmousse med pepparmint, visst låter det gott?!


Glutenfri mjuk pepparkaka med vaniljfrosting låter också gott!


Feminism rocks! Läs Oxhens inlägg om pojkar och läs Underbaraclaras superbra text om Söner med handikapp (hennes bästa text på länge, någon mer som tycker hon har blivit trist) och varför även pojkar behöver leka med dockor!


It's that time of the year! Love Actually Time!


Ha en underbar dag!

15 kommentarer:

Sahra sa...

Bästa söndagssvepet på länge!

Carin sa...

Älskar detta söndagssvepet! Och ja, Claras inlägg var verkligen starkt.

Ullis sa...

Härligt söndagssvep. Underbaraklara har ju rätt, både flickor och pojkar ska ju få prova på alla möjliga saker när de är små. Det har de stor nytta av när de blir större. Mycket godsaker också. Armbanden från Childhood är ju fina. Ha en underbar söndag och 1:a advent. Tänd ett ljus och njut.

Jenny sa...

De där Childhood-armbanden hade jag tänkt blogga om också, perfekta julklappen! :)

Hänga så där mellan två personer verkar vara det universella sättet att få barn på bra humör. En av "mina" barn är snart 7 år och det börjar bli lite tungt! :)

Feminism: hear, hear!

Ha en fin första advent!

Miss Marie sa...

Sahra - kul! :)

Carin - ja, det är tänkvärt,

Ullis - ja, det känns dumt att begränsa dom bara för att de har smopp eller snippa!

Jenny - ja, tror alla barn gillar det! :)

Anna sa...

Jag håller med om att det är så fult med alldeles för långa brallor, tycker den trenden har hängt med ett bra tag nu (flera år). Verkar dock inte ha nått detta landet som tur är.
Ska kolla på armbanden fast inte som julklapp, jag vill ha ett eget!

Miss Marie sa...

Anna - ja, inte är det snyggt! Antar att det är för att det ska se ut som om man har långa ben, men här ser det ju bara löjligt ut!

Anna, Fair and True sa...

Vit choklad och pepparmint lät väldigt gott!

Martina sa...

Sa fina armband fran Childhood! Vill ha!
Och den där vita chokladmoussen med pepparmint later ju gudomligt god. Maste testa!
Kramar

storasyster sa...

Mums vad mkt gott o hot! Skippa pepparminten i min chokladmousse är du snäll ;) har beställt ett "fuck cancer" armband! Men childhoods var med fina :) vovven som sover middag var ju bara så rar!

Nilla Tankebubblor sa...

Vad fint!

Miss Marie sa...

Anna - eller hur!

Martina - visst är de fina!

Storasyster - äh, fegis! ;)

Nilla -:)

Anonym sa...

Tyckte inte om att Underbara Clara kritiserade Blondinbella. Jag är inget fan vare sig av Clara eller Isabella men jag tyckte det var i överkant att skriva att Blondinbellas son skulle bli handikappad.
I övrigt tycker jag att hon skrev fint om att ge barn valfrihet, fler möjligheter; men jag upplever det som att hon glömmer att alla föräldrar är average föräldrar; även Clara själv; som gör misstag, gör det bästa utifrân den situation man lever i, den kunskap man har, har rätt att välja olika. Claras och Isabellas barn är oerhört priviligierade och inte handikappade i mina ögon. Jag tyckte Clara saknade ödmjukhet och perspektiv även om resten av inlägget var jättebra.

Annika sa...

VACKERT!! SÅ fint!!
Feminism rocks håller jag helt och håller med om.
Den där moussen låter god. Minns du att du gav mig världens bästa inspo ifjol då du lade ut en bild av marshmallows rullade i choklad och strösslade med polkaströssel i fjol. jag gjorde dem till min julfest. GRYMMA!!!!
Moussen skall alltså göras!!

Miss Marie sa...

Anonym - nej, det är aldrig bra när folk hoppar på enskilda mammor, absolut inte, men jag gillade ändå Claras grundidé med att pojkar också måste få leka med dockor utan att det ska ses som konstigt! Sen tycker jag aldrig det är bra när man skriver saker utan källförteckning, alltså att Clara inte länkade till en text där Isabella uttryckte att hon inte kommer låta sin son leka med dockor.

Annika - justja, det kommer jag ihåg! Du får berätta hur den här moussen smakar! :)