tisdag, januari 28, 2014

Grattis på 3-årsdagen, älskade Alfred!Tänka sig, idag är det tre år sedan han kom till världen, den där kalla, mörka vintermorgonen i München. Att livet förändras när man får barn är en kliché, men inte desto mindre sann. Hans närvaro är så självklar i våra liv, vad vore vi utan Alfred i familjen?

Alfred har blivit hjärntvättad med flygplan från det att han var en liten bebis. Vi har ett litet filmklipp på en några månader gammal Alfred som ligger bredvid flygplanstokiga pappa Engelsmannen som förklarar varför ett flygplan flyger. Det var där det började, helt klart! Får han välja tittar han gärna på flygplan på Youtube. På teven gillar han Peppa Pig, Little Princess, Despicable Me, Planes och Lotta på Bråkmakargatan. Han vill gärna att vi läser böcker för honom, även där är favoriterna böcker om flygplan. Han älskar musik, han sjunger gärna, Nu tändas tusen juleljus (nu tändas husen juleljus) är en favorit och hör han en bra låt vill han gärna att vi höjer så han kan dansa. Det gäller även när vi åker bil, då är det huvudgung som gäller till bra musik.

Alfred älskar att gosa. Helst sitter han tätt, tätt och snurrar mitt hår, men han snurrar gärna sitt eget också. Det resulterar i att han hela tiden har små, små knutar på håret som är omöjliga att få bort. Vore det inte för att han numera inte gillar att gå till frisören och skriker som en stucken gris när vi är där, så hade vi bokat tid för en klippning asap.

Han pratar mycket om att han vill träffa andra människor, kompisar från München och familjen hemma i Sverige. När vi pratar på facetime säger han alltid att när han åker flygplan till Sverige vill han leka med de och de leksakerna. Likaväl erbjuder han att folk får leka med hans leksaker när de kommer och hälsar på. Bra lockbete, kanske?

Just nu är han fascinerad av Engelsmannen och mina bröllopsbilder. Alfred vill också ha en lång klänning, hålla i blommor och ha ljus i håret! Ja, jag kanske bör tillägga att han var väldigt imponerad av luciatåg. Tänk att få ha klänning, sjunga så där fint OCH ha ljus i håret! Score!

När han lekar pratar han mest på engelska men annars pratar han lika mycket svenska som engelska. Jag blir  dagligen imponerad när han sätter ihop en ny mening med ord han inte förut använt. Ibland blir det svengelska (du får leka med de här when du kommer hit) men oftast håller han isär språken. Det är också himla kul att säga fucking. För en svensk tycker jag inte fuck är sådär värst fult, men engelsmännen förfäras över the f-word, särskilt de äldre generationerna. Men det är svårt att hålla sig för skratt när Alfred konstaterar att något är fucking ridiculous! Oftast håller jag ju ändå med... ;)

Tack för att du förgyller våra liv, Alfred. Grattis på 3-årsdagen!

15 kommentarer:

Ullis sa...

Instämmer fullt och fast. Tack för att du finns i våra liv. Grattis och hurra och puss.

Iccan sa...

Grattis världens bästa Alfred! Håller vårt senaste besök kärt i minnet, så mycket liv, glädje & värme! Ha en underbar födelsedag!

brysselkakan sa...

Härlig liten kille som sakta sakta blir en stor kille! Och tänk vilken rikedom att kunna tala och förstå två språk utan problem! Det lär han ha glädje av hela sitt liv.
Hoppa han och ni får en fin dag!

Carin Cullen sa...

Grattis Alfred!Ha en jättebra dag!

Storasyster sa...

Vet allt en Engelsman som säger the f-word ibland när han blir irriterad ;) De apar efter våra små!! Idag längtade Alfred efter snö. Ibland är det väldigt jobbigt att bo så långt ifrån dig Alfred. De dagarna man skulle vilja ge dig en lång varm kram. Som denna dagen! Moster saknar dig ♥

Annika sa...

Härligt! Grattis!
Ja, detta med tvåspråkigheten är en sann gåva. Jag gläds än idag över det, och förundras. SOM när en viss Karolina i helgen använde sig av HEN!!!! Jag visste knappt att hon hängt med i den debatten.
Jag blev så stolt, hahaha!!!!Din lille pojke är underbart fin!
Så roligt att följa era liv här på din blogg!!!

Desiree sa...

Stort grattis till Alfred på treårsdagen. Han är en underbart härlig liten kille med ett stort hjärta. Väldigt söt och tänk att han redan är hela tre år. Må ni få en riktigt fin dag och ett härligt födelsedagsfirande.
Kramar!

Martina sa...

Grattis fina Alfred!! Hoppas han far en perfekt 3-ars dag! Times flies.... mina är blir 12 och 14 i ar!!
Kramar

Channal sa...

Hipp Hurra till sötaste Alfred!

GRATTISKRAM Anna

Miss Marie sa...

Ullis - :)

Iccan - :)

Brysselkakan - ja, det kommer han verkligen ha! :)

Carin - :)

Storasyster - näää, vi säger aldrig the f-word! ;)

Annika - coolt! Det är ju annars just det där med trendord som man missar lite av när man bor utomlands. Häftigt att hon snappat upp det! :)

Desiree - :)

Martina - ja, verkligen flyger! Läskigt ju! :)

Anna - :)

Lotta sa...

Grattis världens gulligaste Alfred! Så jättefin och stor. Tänk att vi har fått följa honom sedan han föddes.

Gulle!

Födelsedagskram!

Lotta

Lotta sa...

Grattis världens gulligaste Alfred! Så jättefin och stor. Tänk att vi har fått följa honom sedan han föddes.

Gulle!

Födelsedagskram!

Lotta

Anna, Fair and True sa...

Grattis Alfred! Kul att läsa lite om honom också.

Miss Marie sa...

Lotta - :)

Anna - :)

Anna sa...

fina Alfred!
stort GRATTiS till hela lilla familjen!