tisdag, mars 18, 2014

It's Tuesday Afternoon and the Sun Has Been Shining on the World Today


Är ni beredda på några tisdagstips?

Jag tycker ni ska klicka er in och läsa Ronnie Sandahls krönika om de utdöende biblioteken. Fastän skollagen säger att det ska finnas bibliotek i varje skola så saknas det i var tredje skola. Och 17 procent av landets femtonåringar kan inte ens läsa en enkel tidningstext. Skandal!

Ska ni gå på bio i veckan kan jag varmt rekommendera August: Osage County  som min syster och jag kollade på förra veckan. Ett familjedrama med en mängd bra skådisar som Meryl Streep, Julia Roberts, Ewan McGregor, Benedict Cumberbatch, Julianne Nicholson, Chris Copper, Juliette Lewis, Abagail Breslin, Dermot Mulroney bland andra. Det är inte en upplyftande film, men jag blev åtminstone glad över att inte vara en del av en så dysfunktionell familj. Det är de bra skådespelarprestationerna som verkligen lyfter filmen!

Och så veckans låt som går på repeat på min Spotify; Last Mile Home - Kings of Leon, soundtrack från ovan nämnda film. Things are always better, when we're all together...

7 kommentarer:

hjarnfrys sa...

Japp, biblioteken i skolan är katastrof i många fall. Intressant hade ju varit att definiera vad som behövs för att klassas som skolbibliotek, ett par hyllor med donerade böcker från föräldrars vindsrensningar och som inte är bemannat av bibliotekarie eller ens en hängiven pedagog?! Många skolor har det just så, ett par bokhyllor i ett låst förrådsrum eller längst bak i ett klassrum, inte direkt inspirerande.

Jag hade bivit snopen om stadens bibliotek sett ut så, nästa gång jag kom dit...

Go' tisdag.

Martina sa...

Vill se den filmen, sag trailern för ett tag sen!
Kramar

Miss Marie sa...

Hjärnfrys - usch, vad trist! Jag hade inte fattat att läget är så illa! Jag kommer ihåg att vi hade ett bra bibliotek i skolan, trots att det var en väldigt liten skola. I samhället fanns förr också ett bibliotek, men det är stängt sedan flera år tillbaka. Så synd.

Martina - gå och se, riktigt bra!

hjarnfrys sa...

Ha ha, ja, gissa mitt yrke....

Pigg onsdag, redan shoppat loss hos Kate.

Iccan sa...

Tack för tips om biblioteken, nu har jag (& du) ämne att konversera med H:s bror och fästmö den 12:e.. :) Hon är färdig bibliotekarie och han planerar att läsa det (har nog redan två universitetsutbildningar, hum..). Spännande!

Annika sa...

Ja, nog är det på dekis om 15 åringar inte ens förstår, och kan läsa, en tidningstext. SKRÄMMANDE!!!
Fy fasiken.

Osage County, sett den som pjäs. Jädrar i gatan vad bra den passar på en scen. Ska se filmen i sinom tid.

Anna, Fair and True sa...

Läste dock att lånandet bland grundskolebarn har gått upp men bland gymnasieelever går det fortfarande ner. Tycker också det är tråkigt att Bokspindeln, en barnboksaffär i Stockholm som jag inte ens kände till att den fanns, ska stänga eller har stängt. Hade gått dit om jag kände till den! De kanske inte var så bra på att marknadsföra sig...