måndag, mars 17, 2014

På en skogspromenad


Skogen är en av de saker jag saknar mest med Sverige. Visst finns det fin natur i England också, men där får man trängas med hundratals andra, betala parkeringsavgift och så kan man köpa nötter till de nästintill tama, övergödda ekorrorna. Inte riktigt min kopp te när det kommer till naturupplevelser.Därför känns det otroligt lyxigt att kunna ha möjligheten att uppleva svensk natur och att visa upp den för Alfred. Han är ju väldigt anpassningsbar, så för honom spelar det egentligen ingen roll var vi är eller vad vi gör, han har kul ändå, men för mig är det viktigt att han får med sig det här från barnsben.


För mig har skogen alltid varit en magisk plats, jag har alltid känt mig hemma där men jag har alltid haft en enorm respekt för den. När jag var liten var det troll och andra väsen som levde i min fantasi, när jag blev äldre var det oron för att gå vilse som höll mig i schack. Men visst finns det så mycket vackert i skogen! Hur regndroppar kan formas mitt i ett vattendrag är fortfarande något av ett mysterium för mig, men visst är det fantastiskt? Och ja, jag höll på att trilla i vattnet när jag tog de här bilderna..!


Den svenska allemansrätten, den som är så svår att förklara för människor utanför Sverige, den är väldigt bra. Hur alla har rätt till att få uppleva naturen. Bara det i sig är minst lika fantastiskt.


12 kommentarer:

Ullis sa...

Underbara bilder och det var nästan lite magiskt att gå där. Alfred stortrivdes.

Lotta sa...

älskar svensk skog och dina bilder gör att jag får ett enormt sug. Så härligt det ser ut!

xx

Desiree sa...

Skogen är helt klart en magisk plats. Ett spa för skälen. Väldigt vackert ljus i dina bilder. Glad att du inte trillade i vattnet och bilderna på isdropparna är ju bara så vackra!
Kram!

Miss Marie sa...

Ullis - :)

Lotta - visst är svensk skog härlig! :)

Desiree - ja, ljuset var underbart! Det gör mycket när man tar bilder.

Hella i england sa...

Fantastiskt! (och ett hugg av hemlängtan..)

Iccan sa...

Nu saknar jag skogen ännu mer! Och en sån där skrinda alltså, mina föräldrar har sparat vår också.

Annika sa...

Vilka Bilder!! Så fina.
OCH lite isporr också, dagen till ära ;-)))
Skogar är fina, och den skogen ni går i ser mkt, mkt fin och välskött ut. Favvisbilderna är de där du fotat dina fldrar och Alfred gående i skogen. De visar verkligen hur stor skogen är och hur små vi är!

Miss Marie sa...

Hella - ja, det är såna här bilder är Sverige!

Iccan - ja, skogen är ju så bra! Skrinda är kanon, bra att det är sparat! :)

Annika - ja, det här är en riktigt fin skog, välbevarad och vacker!

Madeleine Åström sa...

En annan har ju svårt att förstå att allemansrätten inte finns överallt eftersom den är så självklar här.

Miss Marie sa...

Madeleine - ja, det är svårt att förstå! Jag tycker fortfarande det är svårt att komma ihåg i England, det skulle vara mycket enklare om allemansrätten fanns överallt!

Carin Cullen sa...

Åh vad härligt. Är det nåt jag saknar från Sverige så är det skogen. Härligt, häligt!

Anna, Fair and True sa...

Allemansrätten är verkligen fantastisk!