fredag, mars 14, 2014

Paralympics och helgJag kan inte säga att jag är en trogen följare av paralympics, men däremot gillar jag SVT Sport på Facebook och där tar jag del av alla godbitar. Kul att följa svensk framgång på ett enkelt sätt. Nu senast blev jag grymt imponerad av Zebastian Modin och hans silver- och bronsmedaljer i längdskidor. Grymt imponerad eftersom Zebastian är helt blind. Alltså, jag har svårt att åka längdskidor och min syn (med glasögon) är helt bra! Kolla in filmen där SVTs reporter provar på att åka blind, det är inte helt lätt....

Hur åker då en helt blind människa längdskidor? Jo, hen har någon som hela tiden berättar hur hen ska åka! I Zebastians fall är det Albin Ackerot som hela, hela tiden kommer med kommandon för att styra Zebastian. Det blir jag nästan mer imponerad av! Tänk hur godhjärtad man måste vara för att viga sitt liv åt en annan människas dröm och mål! Det är inspirerande.

Helg nu. Skönt så. Ha det fint!

4 kommentarer:

storasyster sa...

Kommer så väl ihåg en kommentar jag hörde av en tonårskille som tävlade i handikapp-simning.
Han sa; Jag vinner nästan alla tävlingar jag är med i, fast det klart, det är ju nästan bara jag som har både två armar och två ben.
Det kan inte vara lätt att få tävlingarna rättvisa så att alla tävlar på lika villkor?!!

Miss Marie sa...

Storasyster - så som jag har förstått det räknas deras handikapp i procent, och sen får x sekunders försprång. Men det är klart att det inte är helt rätt att få det helt rättvist!

Martina sa...

Ja det är verkligen imponerande!
Kramar

Miss Marie sa...

Martina - visst är det!