måndag, mars 24, 2014

Vi hittade snön!


Ja, så fick vi då till slut några riktiga snödagar. Det blev ju ingen snö för oss över jul, så när syrran med familj skulle åka upp till Sälen och undrade om vi ville hänga på några dagar så gjorde vi det! Förra gången Alfred lekte i snö skulle han snart fylla två, så det kommer han inte riktigt ihåg, så det var guld värt att kunna ge honom det här nu. Det var inte alls så mycket snö som jag trodde det skulle vara, men det fanns så vi blev nöjda! Alfred provade på att stå på ett par slalomskidor, men det var ingen höjdare tyckte han, han föredrog snowracern! Vi såg en hel massa två- och treåringar som stod på sina skidor och storgrät, ibland känns det som om att det är föräldrarna som pushar barnen lite för mycket... Kanske är en bättre idé att vänta tills barnen faktiskt vill åka skidor? 

Vädret var kallt, varmt, blåsigt, soligt, mulet... Ja, allt i en blandad kompott, men när man är i Sälen är man ju ute ändå! Jag är dock ganska glad över att jag inte bor i Lappland eller Alaska och måste klä på alla dessa lager kläder på Alfred varje dag, ugh! 

Fler bilder kommer snart!

6 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Det beror nog på både barn och på omständigheter. Men vi valde att vänta tills barnen var fem år, det passade dem jättebra att börja då.

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - ja, då tror jag de är mogna, om de inte säger själva att de vill innan!

Jenny sa...

Ja så var det för min syster och min kusin, de åkte pulka och snowracer första åren då de inte ville åka slalom. Jag håller med, man kanske inte ska tvinga. Tyvärr är det väl för att föräldrarna vill åka så mycket som möjligt och då vill att de lär sig tidigt. Jag kommer ihåg när jag var liten, då åkte folk med bebisar på ryggen!!!! UTAN hjälm!!! Helt sjukt. Ja, hade varit sjukt även med hjälm. Trillar man så är det....ursch, vill inte ens tänka på det...

Äkte du slalom? Såg ljuvligt ut på insta, är faktiskt sugen på en sista tur innan våren kommer, men jag får nog vänta till nästa år....

Desiree sa...

Vad mysigt och härligt att ni fick chansen att åka upp till Sälen en sväng. Fick du åka lite skidor själv? Jag tror nog att det kan funka bra att barn lär sig stå på skidor tidigt. Men visst kan de ha sina bra och dåliga dagar. Det kan vara viktigt att inte ge upp för lätt heller utan prova lite till. Men visst är det så att det beror på barn till barn vad som funkar och passar bästa. Hoppas ni fick njuta av lite sol också.
Kram!

Annika sa...

Ja, jag tycker också det är fånigt när man ser småbarn på skidor. I värsta fall kan man ju skrämma dem för livet, ungeför på samma sätt som om man sätter in dem på simskola för tidigt.
Härligt med lite snö för er!

Martina sa...

Vilken tuffing!
Härligt att ni fick uppleva nagra riktiga snödagar. Det missade vi när vi var i Sverige sist.
Kramar