Att göra fiskburgare är ett bra sätt att servera fisk på. Burgare är ju helt enkelt lite roligare än bara fisk! Med sallad, ost, kesodressing, grovt bröd och lite sötpotatismos blir det en riktigt god burgare.
4 portioner
300g fisk
1 ägg
1/2 dl linfrön
1 citron, saft och rivet skal
rosmarin
basilika
salt&peppar
polenta
3-4 sötpotatisar
salt
olivolja
Mixa fisken till ett mos, blanda i resten av ingredienserna förutom polentan. Forma till fyra burgare, de kommer vara kladdiga, men panera i polenta och stek i lite kokosolja i cirka 3-4 minuter på varje sida och det blir bra burgare. Dela sötpotatisen i mindre delar och koka i lättsaltat vatten tills potatisen är mjuk. Blanda i lite olivolja och mosa potatisen. Bygg en burgare med tillbehör efter smak!
3 kommentarer:
Ser jättegott ut! Jag är helt insnöad på sötpotatis just nu, ugnsrostade är ju bara såååå smarrigt! Har redan gjort slut på en hel påse den här veckan, måste köpa mer..
Smart att pannera dem i lite polenta så blir de frasigare också och lite mindre kladdiga. Ser supergott ut. Har du bakat hamburgerbröden själv också. Har bakat hamburgerbröd som jag hittade via Arlas hemsida som blev riktigt bra. Helt klart värt att baka bröden om man har lite extra tid.
Hella - så gott ju! Och nyttigt! Bra last du har där! :D
Desiree - ja, det blev gott med polenta! Nej, hamburgerbröden är köpta men såklart det är bättre med hembakade! :)
Skicka en kommentar