onsdag, april 16, 2014

Tips på fina barnkläder


Visst är det bra med barnkläder som tål slit och släng och inte är så dyra, men till vissa tillfällen kan det vara kul med något som är vackert och lite annorlunda. Jag tycker också att man ska stödja företag och designers som vågar ta steget från massproducering och hejdlös konsumtion och fokuserar på välgjorda plagg.


BBK Creations har en hel massa fina kläder till flickor och pojkar. Små kappor, puffiga shorts, hängselbyxor och fina hattar och andra accessoarer. Kolla också in den här snygga hatten till vuxna, wow! Allt är gjort i Frankrike i ull, bomull, lin, siden och andra härliga material.


Le Carrousel är ytterligare ett franskt märke med det där lilla extra. Alla kläder sys i verkstaden i Paris och många av tygerna är ekologiska och gjorda i antingen England eller Frankrike. Här finns det mycket Liberty-tyger, romantiska linjer och såklart hängselbyxor!

 

Som man kanske hör på namnet så är MarMar Copenhagen ett danskt märke som gör kläder i härliga färger och fina tryck. Deras kläder i leo-print börjar redan bli en klassiker och så gillar jag deras puffiga shorts!Gray Label är ett holländskt märke som gör baskläder i ekologisk bomull. Mjuka färger som går bra att mixa och matcha och de är verkligen hur sköna som helst. Ett av Alfreds favoritplagg just nu är deras huvtröja!


4 kommentarer:

Iccan sa...

Kul att du skriver om Libertygtyger då jag tidigare idag i tygaffären lärde mig vad det var! Hittade massa superfina tyger!

Martina sa...

Ah som jag älskade att köpa fina och söta barnkläder när tjejerna var sma! Jag handlade mycket fran IKKS, Catimini, Tartine et Chocolat, Marèse, Eliane et Léna...
Nu har jag inte lika mycket att säga till om längre... Och yngre tonaren är en svar period. Finns inte sa jättestort utbud.
Kramar

Miss Marie sa...

Iccan - åh, kan vi inte ha klänningar i Liberty-tyger istället!? Så fint ju! ;)

Martina - ja, kan tänka mig att det är en knepig ålder klädsmässigt, särskilt nu när alla tonårskläder är ganska utmanande!

Bbk sa...

thank you very much
please to meet you
Catherine