fredag, maj 23, 2014

Champagne och skaldjurKvällen innan mina föräldrar åkte hem, festade vi till det med ostron och champagne till förrätt. Verkligen hur gott och mysigt som helst att sitta på uteplatsen och smaska! Att äta ostron är ju lite speciellt, och för mig tog det ett tag att vänja mig vid konsistensen, men nu tycker jag det är gott. Fast det förstås, tillsammans med champagna blir ju det mesta gott!

Till varmrätt blev det musslor i vitvinssås. Jag föredrar mina i tomat- och chilisås i vanliga fall, men det här funkar också! 

Efter att vi släppt av mormor och morfar vid flygplatsen dagen därpå, åkte vi till utsiktsplatsen bredvid, hade picknick och spanade på flygplan. Det här stora Emirates-planet är en Airbus A380, världens största passagerarflygplan, och det är verkligen gigantiskt!

11 kommentarer:

Annika sa...

Trevligt!
Ostron har jag ännu inte lärt mig uppskatta :-)
men champagne! JA tack!
OCH musslor! Ja tack!
Fina bilder.
Gillar också att spana in plan!
Trevlig helg!!

Miss Marie sa...

Annika - allt funkar med champagne! ;)

eastcoastmom sa...

Champagne är alltid rätt! Sen tycker jag som Annika, musslor ja tack, ostron nä tack... men jag äter ostron Rockefeller eller om de är tillagade på annat sätt.

Miss Marie sa...

Eastcoastmom - det måste jag testa! :)

Freedomtravel sa...

Ser lyxigt ut! Jag älskar musslor, men har inte riktigt lärt mig att gilla ostron. I Kanada tyckte jag att det var gott iofs, men då serverades de med starka såser.

Desiree sa...

Mums så gott med skaldjur till middag. Ostron och champagne till förrätt och sedan musslorna. Hur gör du när du kör med chili och tomatsåsen till musslorna? Något bra recept du kan tipsa om för det lät väldigt gott? Låter även gott med vitvinssåsen också. Kanske något vi kan fixa nu när svärisarna kommer på besök då de älskar ostron.
Kram!

Miss Marie sa...

Desiree - ska se om jag hittar receptet jag har använt, annars är det mest på restaurang jag har ätit det. Så gott! :)

Sofia sa...

Åh mums vad gott!

Anna, Fair and True sa...

Ostron är inte min grej kanske men samtidigt har jag knappt ätit det så kanske borde ge det en till chans? Musslor däremot tycker jag är mums!

Miss Marie sa...

Sofia - :)

Anna - för mig tog det ett tag att vänja mig, och innan första slurpen kan jag ibland tänka "uäck!" även nu! ;)

Jenny sa...

Jösses vad härligt! Hoppas du får en lika härlig helg nu med! :)