torsdag, maj 01, 2014

Första majÄr det bara jag, eller försvann april väldigt fort? Kanske blåste april iväg tillsammans med min kjol och värdighet? Note to self, klä dig inte i kort kjol när du ska till blåsiga stranden. Jag hade åtminstone tights på mig...


1 maj. Min favoritmånad, och inte enbart för att jag fyller år då! Det härliga med maj är att den signalerar början på sommaren, det blir ljusare och ljusare och allt exploderar i naturen. Jag älskar det. I trädgården växer det liljekonvaljer och det poppar i bröstet av sommarkänslor.


Lova att inte säga något till våra grannar som vi delar trädgård med, men några liljekonvaljer råkade visst följa med in. Hoppsansa! Det doftar ju så gott, och så associerar jag liljekonvalj med både min mormor och mamma, så det är nästan som att ha en bit av dom här hemma.


Första maj är en helgdag i England också, men idag jobbar alla ändå. Man gör nämligen så att måndagen efter en röd dag blir den lediga dagen. Jag antar att det är för att underlätta? Hursomhelst, lediga dagar är bra dagar och en tredagars-helg är alltid bra!


9 kommentarer:

Ullis sa...

Visst är maj månad en föraning om sommaren. Liljekonvaljerna har inte slagit ut än här, men de börjar sticka upp ur marken. Alla färger och dofter i naturen är ju hur underbara som helst. Alla nyanser av grönt gillar jag och alla fruktträd som blommar.

Annika sa...

Maj, det har nog alltid varit min favoritmånad. Älskar den!!
Så vacker!
Och jag vet vilken dag du fyller år, samma dag som min blogg :-))))
Liljekonvaljer är ljuvliga. Måste spana hos min granne om hennes kommit upp. Här blommar de samtidigt som azaleorna, och azaleorna är på kommande. Underbart vacker tid!

Anna, Fair and True sa...

Liljekonvaljer är poppis här i Belgien också och scouter och gamla tanter och andra säljer små handbuketter just nu, särskilt idag, och Isolde gjorde konveljer i tyg och bomull i skolan.

Så ni delar alltså trädgård?

Fröken L sa...

Ja, maj är verkligen början på sommaren. Här har allting helt plötsligt spruckit ut. Björkarna är alldeles skira och ljusgröna nu. Åh, underbara liljekonvalj. Så vackra och doftar så gott.

Kram Linda

Miss Marie sa...

Ullis - vi försöker hålla kvar liljekonvaljerna här tills ni kommer! :)

Annika - ja, så är det, samma dag! :) Jag är dock något äldre än din blogg... ;)

Anna - jaså, har de kanske en särskild mening just runt första maj? Fina är de! Ja, vi delar trädgård med fyra andra hus, men vi är den enda som brukar vara där!

Linda - åh, Sverige på våren är ju så fint! :)

Desiree sa...

Åh lijekonvaljer! Så himla fina. Älskar dem. De blommar så kort och de doftar så ljuvligt. Jag hade dem i min brudbukett.
Ha en fin fredag Marie.

Miss Marie sa...

Desiree - ja, de är en poppis blomma när man gifter sig på försommaren! :)

Sofia sa...

Äh med tights under behöver man inte skämmas ;-) Härligt med liljekonvaljer, det har jag nog inte sett på många år. Påminner mig om när våren kom när jag var liten och jag slängde mig på cykeln från mammas hus för att plocka just dessa en bit bort under kraftledningarna. Mysigt minne =)

Miss Marie sa...

Sofia - nej, inte lika mycket åtminstone! ;) Härligt med barndomsminnen! :)