3 medjooldaddlar
1 banan
1/2 avokado
en näve grönkål
1 dl kokosmjölk
2 tsk chiafrön
is
vatten
Daddlar brukar vara en sån här sak man antingen hatar eller älskar. Jag har inte hatat dom men de har inte heller varit en favorit hos mig, men de är ju väldigt bra för en så i en smoothie går det bra. Daddlar har högt fiberinnehåll och innehåller bland annat de bra ämnena potassium och magnesium. Äter man daddlar när man är gravid ska det tydligen underlätta förlossningen... Det skulle jag ha velat veta när jag var gravid! Jag åt i och för sig magnesiumtabletter under tiden jag var gravid, så det kanske jämnar ut sig. Hursomhelst, i en smoothie ger daddlar en oemotståndlig sötma och god smak. Para tillsammans med avokado och banan och smoothien blir riktigt krämig. Tar man bara lite vatten kan man äta smoothien i en skål toppad med granola eller färsk frukt, men jag föredrar att dricka min. Sarah B på My New Roots skrev ett bra inlägg om varför man ska tugga sina smoothies för att få igång matsmältningen, och det är viktigt! En smoothie ska man inte skynda i sig! Läs inlägget så förtår ni varför.
2 kommentarer:
Men hur underlättar det förlossningen undrar jag??
Vi har gjort snittar på daddlar. Linda bacon eller prosciuto kring daddlarna och gratinerat i ugn en stund.
Anna - det är väl just att daddlar innehåller magnesium och potassium som är bra för gravida, vet inte exakt hur det underlättar förlossningen dock!
Skicka en kommentar