måndag, september 29, 2014

Meatless Monday 5



Ja, ni kanske har märkt att vi är nästintill fanatiska när det kommer till sötpotatis här, både Engelsmannen och jag älskar det! Alfred? Not so much. I den här rätten petar han bort all sötpotatis och äter resten. Jaja.

Sötpotatisrisotto

1 stor lök
2 sötpotatisar
2 vitlöksklyftor
2,5 dl arborioris
1 1/2 dl vin
1 liter vatten
1 dl riven parmesan
oregano
salt&peppar
olivolja

Hacka lök och fräs i några minuter i lite olivolja tillsammans med salt&peppar. Skala sötpotatisarna och skär i små tärningar, pressa vitlöksklyftorna och tillsätt i pannan och fräs i en minut. Tillsätt arborioriset och efter någon minut är det dags att börja tillsätta vätskan. Knepet är att ta lite i taget, börja med vinet och låt det koka in innan vattnet tillsätts lite i taget. Det tar 25-30 minuter innan all vätska absorberats. Blanda i riven parmesan och lite färsk, hackad oregano och så är det klart! Skiva över några små tomater och servera direkt.

2 kommentarer:

Desiree sa...

Super yummy. Älskar både risotto och sötpotatis.

Miss Marie sa...

Desiree - då passar det dig! :)