tisdag, september 16, 2014

Stonehenge, baby!På väg ned till Cornwall åkte vi en liten omväg förbi Stonehenge. Jag har alltid velat se de här magiska stenarna, jag kommer ihåg att vi läste om dem i skolan när jag var liten, och efter London måste de ju nästan vara det mest kända stället i Storbritannien? Vi åkte hemifrån tidigt på morgonen och kom dit rätt så trötta, så det kanske inte var de absolut bästa förutsättningarna för att få ut det mesta av upplevelsen, men nu har vi varit där åtminstone!


Och tja, vad ska man säga? Närmare än så här kom vi inte! Tydligen håller de på och reparerar gångarna omkring, så vi fick gå på tillfälliga gångar, men jag är inte säker på att man kan komma närmare än så här även i vanliga fall. Jag tycker det är synd när det blir så här, man får inte riktigt någon känsla för stenarna på håll, det hade varit bättre om man fick komma närmare. Jag förstår att de inte vill att man ska ta på stenarna (det är ju tusentals turister där varje år), men lite närmare skulle inte skada, särskilt inte som att man betalar £13/vuxen för nöjet att få se stenarna!


Jag tycker fortfarande det är en magiskt känsla med stenarna, historien bakom dem är fascinerande, men kommer man inte närmare än så här så är det inte mycket mening med att faktiskt åka för att se dom! Jag är glad att vi bara körde en omväg för att se dem, jag skulle ha blivit besviken om vi hade åkt så långt bara för att stirra på några stenar långt borta!

I mitt nästa liv ska jag bli amerikansk president så jag får gå omkring stenarna precis som jag vill! Japp, samma dag som vi var på Stonehenge kom president Obama dit! Ganska coolt tycker jag, och även fast det hade varit kul att vara där samtidigt som honom så är jag glad över att vi slapp köerna som uppstod när han kom!


10 kommentarer:

Annika sa...

Trist att man inte fick komma närmare! Men nog är de magiska och mystiska alltid.
De brukar ju stänga av härs och tvärs när Obama är på ingång.
Satt på Kastrup en gång då Air Force One landade, och det höl upp alla annan flygtrafik. Han och jag hade ju kunnat samåka, haha!!!
Nej, men jag skulle gärna se Stonehenge, men det känns lite trist då du skriver att man inte kommer nära nog.
När jag såg Frihetsgudinnan ffg blev jag också besviken. jag förstod inte hur långt ut i NYCs hamns inlopp hon ligger. Trodde hon skulle ligga närmare. Med tiden har jag ju varit och sett henne, tom varit uppe i henne. Men så himla speciellt är det inte. Skulle tex inte rekommendera ett besök där.
SO I know what you mean!

Miss Marie sa...

Annika - du får skriva till Obama och föreslå att han säger till nästa gång han åker till Skandinavien! ;) Förr kunde an gå obehindrat runt stenarna, men antar att det är svårt att hålla allt i bra skick när det är så mycket människor omkring.

FREEDOMtravel sa...

Jag såg dem när jag var 14, när jag var där på språkresa. Men tror att vi kom närmare då...? Fascinerande tycker jag!

Miss Marie sa...

Freedomtravel - ja, det beror på hur gammal du är! :) För en sisådär 20 år sen kom man absolut närmare!

Ullis sa...

Häftigt. Man läste om det i skolan,för länge sedan, men det och London var väl det man läste om. Spännande.

Carin sa...

Ja de där stenarna är på min lista, så det är trist att man inte kommer närmare än så. Jag får väl nöja mig med Ale stenar tills jag kommer dit.

Desiree sa...

Detta är onekligen en cool plats. Ett sådant ställe man gärna vill se och besöka om man får tillfälle. Häftigt att du varit där och fått se dessa mytomspunna stenblock. Ja även om ni inte fick gå närmre så har du fått en hel del fina foton på dem. Vilket sammanträffande att du råkade vara där nästintill sammtidigt som Obama.
Kramar!

Miss Marie sa...

Ullis - läääänge sen! ;)

Carin - ja, verkligen trist! Inte direkt gratis heller...

Desiree - ja, det är ju ett ställe jag alltid har velat se, så kul att äntligen göra det!

Jenny sa...

Jag läste också om det i skolan och när jag var på språkresa i nian åkte vi förbi på väg från London till Torquay. Det var lite "titta åt höger så ser ni stenarna" bli blasé. Jag blev helt till mig och förstår inte varför vi inte stannade. Men om man ändå inte får gå fram till dem så var jag inte mycket längre bort från motorvägen... Coolt i alla fall och coolt att Obama var där samma dag!!!

Miss Marie sa...

Jenny - nej, man såg dom nog lika bra från vägen! :)