onsdag, september 17, 2014

Trevorrick Farm i CornwallI Cornwall så hyrde vi en stuga på en stor bondgård i närheten av Padstow, Trevorrick Farm, och på gården fanns det såklart en massa djur! Varje morgon fick vi, tillsammans med de andra familjerna som också bodde på gården, mata några av djuren. En morgon var grisarna så hungriga att de började nafsa ett barn i fingrarna, så efter den morgonen höll vi oss utanför grishagen när det grisarnas tur! Ankorna och kalkonerna vandrade fritt omkring på gården, och bortsett från att man fick kolla var man satte fötterna så det inte var bajs där, så var det mysigt med så många djur omkring.


Alfreds favoriter var utan tvekan marsvinen. På engelska heter marsvin guinea pigs, vilket Alfred tyckte var väldigt konstigt, så han kallade dom bara small pigs. En natt vaknade vi av Alfred som ropade i sömnen: "they are not guinea pigs, they are small pigs! Not guinea pigs!" Ok, vi tror dig, Alfred... Marsvinens favoritmat var maskrosblad eller skal från morötter, så varje dag när vi skalade morötter sparade vi skalen för att mata marsvinen med nästa morgon.


Getterna, Foxy och Badger, hade vääääldigt starka viljor, så de fick bara vuxna leda. Eller ledas av är kanske mer passande, som ni ser på bilden med Engelsmannen här ovan...


Vi fick gosa med både ankungar och kalkonungar, så söta!


Lammen var på gränsen till för stora att matas med flaskor, men vissa dagar var de sugna! 


Kossorna var lika nyfikna på oss som vi på dom, och sista dagen föddes till och med en liten kalv! Det är fascinerande att se nyfödda djur, för de är ju, till skillnad från bebisar, redan så vuxna! De föds och några timmar senare kan de gå i hagen precis som de andra kossorna, bara på lite mer ostadiga ben. Häftigt!


Trampolinen var såklart en annan favorit för Alfred. Han skulle nog bra gärna vilja ha en hemma också... Han var också fascinerad av solen och fick varje kväll vara upp tills dess att solen gått ned, då visste han att det var sängdags även för honom! Ibland hann han se en glimt av månen innan han somnade... Med de böljande kullarna i bakgrunden och det fina vädret vi njöt av, kunde vi nästan tro att vi var i Toskana, så härligt var det!


10 kommentarer:

Annika sa...

Å vilka fina bilder, Marie!!
Härligt ställe att besöka för er alla.
Coola månbilder också!!

Anna, Fair and True sa...

Ser helt fantastiskt ut, och bilen på studsmattan i solnedgången...wow

Miss Marie sa...

Annika - ja, verkligen härligt ställe! :)

Anna - ja, ett mysigt och litet annorlunda ställe att bo på! Nästa gång tror jag dock vi kör på vanligt hotell! ;)

Carin sa...

Åh vad härligt, och den där bilden på Alfred på studsmattan är ju helt fantastisk. Så himla stämningsfull.

Ullis sa...

Åh, vad mysigt ni verkar ha haft det, med alla djur. Marsvin är ju för gulliga, och lilla ankungen. Bilderna på studsmattan är ju för underbara.

Miss Marie sa...

Carin - tack! :)

Ullis - ja, det är härligt med djur! :)

Desiree sa...

Så underbart att bo så här. Jätterolig bild på grisen. Så kul för Alfred att få uppleva allt detta. Roligt kort även på Engelskmannen och geten. Kalven är ju bara såååå söt. Vilken underbar vistelse och semester.
Kram"

Miss Marie sa...

Desiree - ja, verkligen härligt! :)

Jenny sa...

Jösses vilket härligt inlägg! och vilka proffsiga bilder! Ser ut som om ni hade det underbart!

Miss Marie sa...

Jenny - ja, det var ett fint ställe! :)