onsdag, oktober 22, 2014

43/52Jag tycker det är roligt när man pratar med föräldrar som envist hävdar att de inte har något inflytande i sitt barns intressen: "nej, hen får välja själv vad hen vill göra. det är en slump att hen gillar fotboll/ridning/cykling/motorsport/karate". Ja, eller inte! Jag tror knappast det är en slump att Alfred gillar flygpan och cykling! Flygplan är en stor del av hans pappas liv och cykla är någonting vi har gjort sedan han var liten, fortfarande spenderar vi mer tid på cyklar än i bil.


Och just det att vi cyklar tillsammans tror jag gör att det är helt naturligt för Alfred att cykla. Skulle vi springa mycket eller rida så hade han säkerligen uppskattat det också. Däremot så ser man många som mer eller mindre knuffar sina barn mot att gilla det föräldrarna själv gillade som barn, må det vara cykling, ridning eller simning, och det tror jag inte alltid är rätt bana. Gör man saker tillsammans tror jag barnen automatiskt gillar det! Samtidigt beror det ju också på miljön runt omkring, bor man, som vi, nära en fin bmx-bana så blir det en naturlig del att gå dit. I vintras fick vi putta Alfred uppför backarna, i somras ville han inte ens försöka ta sig runt men nu kan han cykla runt hela banan helt själv. Om han är stolt? Ja! Om Engelsmannen är glad över att Alfred gillar att cykla? Ja!


Det här med skitiga kläder, ja, det är helt enkelt något man får ta...

Bilder på mitt barn en gång i veckan under ett år. Det här är vecka 43.

5 kommentarer:

Annika sa...

Vilka fina bilder!!
Alltid.
Visst lärde sig Alfred att cykla jättetidigt? Så duktigt.
Klart att vi flädrar styr våra barns intressen, iaf i början. Hur skulle de annars hitta dit?
Inget fel med det. Det är senare under barndomen de kanske hittar ngt "eget".

Miss Marie sa...

Annika - så där supertidigt var det inte, men 3 år o några månader var han. Jag tror inte Alfred kommer följa oss när han är tonåring, men så här i början så är det ju våra intressen som styr! :)

Desiree sa...

Han ser så himla både cool och söt ut på sin lilla cykel. Jag håller absolut med dig om att barn nog påverkas en hel del av det som föräldrarna gillar och är intresserade av. Nog märks det att han älskar sin cykel.

Miss Marie sa...

Desiree - det gör han! :)

Bara brittiskt sa...

Haha, vilka underbart coola bilder!
Jo en del föräldrar styr nog. I mitt fall är det dock bara fotboll i dotterns liv fast jag är hästgalen.