tisdag, oktober 14, 2014

Dags att sparka i löven!I söndags tog vi cyklarna och cyklade iväg till Lytham Hall, ett gammalt maffigt georgianskt hus med stor trädgård/park, i närheten av oss, där vi tänkte sparka i höstlöven! Det finns en hel del fina hus i Downton Abbey-anda i England, men tyvärr förfaller fler och fler. Tänk om man kunde ta hand om det här huset och kanske göra ett hotell, eller fixa till lägenheter! Just nu är det flera lokala "charities" som tar hand om det och dess park, men mer pengar behövs för huset håller på att förfalla helt. Man får betala en slant för att komma in på ägorna och sen kan man också betala för att få en guidad tur i huset. Allt arbete sker av volontärer och pengarna man får in går till husets underhåll. Härligt med volontärer som ger sin tid och engagemang till såna här grejer!


Likaväl som vi måste köra vårskri på våren så måste vi sparka i löven på hösten, det hör till! Jag kommer ihåg en höstdag i München för två år sedan, då vi också sparkade i löven men då i Englischer Garten. Samma kofta då som nu för Alfred... Jag gillar när kläder kan användas länge!

 

Lite upp och ned och lite kärlek innan vi hoppade på cykeln igen för att fara hemöver. Den där cykelsadeln förresten, som vi älskar den! Men nu börjar den faktiskt bli lite för liten, tyvärr, så jag tror vi behöver börja leta efter en cykelsadel att ha där bak, för än så länge orkar Alfred inte cykla överallt dit vi vill cykla.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ju så satans snygg så jag smäller av!

Anonym sa...

(/T)

Miss Marie sa...

T - always! ;)

Anonym sa...

Tycker ocksâ du är vansinnigt vacker!
Vi hade denna (tills cykeln blev stulen). Vi gillade den suuuuper, och den var mycket bättre än den budgetvariant vi köpte sedan.
http://www.yepp.nl/uk/Collection/Yepp-Maxi/Yepp-Maxi-Seatpost

Miss Marie sa...

Anonym - tack! :) Och tack för tipset, den ska vi kolla in!

Desiree sa...

Underbara gammla hus i true Downton anda. Dyra att uppehålla så man förstår att många inte har råd trots att de säkert lider då huset förfaller.
Helt underbara bilder på dig och Alfred. Den där vardagsglädjen och kärleken mellan mor och barn finns här i dessa bilder. Man blir varm och glad av att se dem.
Kramar!

Miss Marie sa...

Desiree - ja, men synd att man inte gör det mesta för dom! :( Tack, jag gillar också de här bilderna! :)

Lisa sa...

Vilka fina bilder! Cykelvagn kan jag absolut rekommendera!