tisdag, oktober 07, 2014

Helgen då hösten komI helgen kom verkligen hösten hit. Över en natt föll temperaturerna och helt plötsligt var det bra mycket mysigare att vara inomhus än utomhus! Jag har skickat efter ett par lamullstofflor så jag inte ska frysa i höst och vinter!

Alfred och jag gick upp tidigt på lördagsmorgonen och satte en bulldeg på jäsning, är det kanelbullens dag så är det! Vissa traditioner måste man hålla fast vid... Vi delade ut några bullar till grannarna och dom tyckte det var smaskiga bullar! Svenska bakverk är faktiskt väldigt annorlunda mot något man kan köpa i engelska affärer, och mycket godare, tycker jag... Vi hann också med att baka en äppelpaj, äpplena är verkligen hur goda som helst just nu! I brist på egna äppelträd köper jag mina äpplen hos frukthandlaren runt hörnet, det funkar utmärkt det också. Kanel och äpple och varma fötter, det luktar höst för mig!


6 kommentarer:

Sandra sa...

Så rackarns gott och höstligt ! Visst är det ändå rätt fint med höst? Tofflor, pajer och bullar. Yes please.

Miss Marie sa...

Sandra - jo, det är ju det! Och vi har varit otroligt bortskämda med indiansommar här, så antar att det är dags nu! :)

Jenny sa...

Just nu har jag (ännu) en dipp när det gäller hösten och vill bara gå tillbaka till sommaren, men det äääär ju härligt. Måste bara äga känslan igen... och så kommer det julkataloger hem till dig. Men hinner ju inte med! :)

Annika sa...

Ja, ett par varma tofflor kan nog passa bra då råheten och kylan kommer.
Kanel och äppel är verkligen höstlukter, love it!!!!

Carin sa...

Ja jisses vad hösten kom snabbt och det kändes efter shortsdagarna förra veckan! Mamma kom i söndags så hon tog med en påse kanelbullar- gud så gott det var!

Miss Marie sa...

Jenny - ja, hösten är ju inte bara härlig gå-och-sparka-i-löven utan det är ju mörker, regn o blåst också! Snart är det jul! ;)

Annika - ja, de kom verkligen i grevens tid, nu är det ruggigt!

Carin - visst kom det snabbt! Så lång skön sommar, men nu är det verkligen höst. Gott med kanelbullar! :)